Έρχονται ξανά 30άρια: Η ανατροπή με τον εμποδιστή αντικυκλώνα

Ο καιρός αλλάζει ξανά και το αεράκι των τελευταίων ημερών δίνει τη θέση του σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μετά από μια φθινοπωρινή παρένθεση, το θερμόμετρο θα αρχίσει από σήμερα, Δευτέρα (23/9) σταδιακά να ανεβαίνει ξανά, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς της χώρα μας. Από την Τετάρτη 25/09 και έπειτα οι αέριες μάζες που επηρεάζουν τον καιρό της Ελλάδας αναμένεται να είναι θερμότερες των φυσιολογικών για την εποχή τιμών.

Έρχεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας
Μάλιστα η ξαφνική αλλαγή του καιρού θα ενισχυθεί και από έναν ισχυρό εμποδιστή αντικυκλώνα που αναμένεται να αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα την απουσία βροχοπτώσεων, όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο εμποδιστής αντικυκλώνας θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ.

«Η προοπτική του καιρού έως και την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Η άνοδος της θερμοκρασίας από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Από τις αρχές Οκτωβρίου ξαναγυρίζουμε σε κανονικά επίπεδα θερμοκρασιών.

Από πλευράς βροχοπτώσεων δεν διακρίνεται κάτι ενθαρρυντικό. Μοναδική εξαίρεση κάποια φαινόμενα στο τέλος του μήνα. Από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας. Αυτός ο ισχυρός αντικυκλώνας θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία βροχών», γράφει στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...