19.2 C
Athens

Από τον Παράδεισο μέχρι την Κόλαση μαζί…

Από εκεί που θα παραμιλούσε η Ευρώπη, χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει τη χθεσινή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ...

Είναι από τα βράδια που δεν γίνεται να μείνεις στο… δεν πειράζει. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σταθείς στις δικαιολογίες και στο φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Αν θέλεις να γιγαντώσεις ακόμα περισσότερο, οφείλεις να σταθείς σε αυτά που έγιναν λάθος και όχι να γίνεις ένας ακόμα χειροκροτητής. Διότι θα χάσεις την ουσία.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε πει ότι τα παθήματα στο Άμστερνταμ έγιναν μαθήματα. Δυστυχώς για τον ίδιο και την ΑΕΚ δεν έγιναν. Διότι αν είχαν γίνει, δε θα ξεκινούσε το ματς με… 0-2. Και με όλη την καλή διάθεση να δεχθώ ότι στη φάση του 0-1 έγινε. Στο 0-2 η αντίδραση όλης της ομάδας και ειδικά των Μπακασέτα και Μπάρκα είναι τραγική και απαράδεκτη. Ο ένας έχει χάσει τον παίκτη ευθύνης του και ο άλλος δεν του μιλάει καν. Ο Γκριμάλντο δε έχει κάνει την κούρσα της ζωής του και δεν τον έχει πάρει χαμπάρι κανένας!

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι έβγαλε χαρακτήρα. Με 0-2 στην πλάτη, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε, αλλά πάλεψε. Είναι το μόνο που κατάλαβε από το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έβαλε τη μπάλα κάτω, έψαξε και βρήκε ότι το αδύνατο σημείο των Πορτογάλων είναι η δεξιά τους πλευρά και τους «χτύπησε». Δύο φορές απείλησε από εκεί στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έκανε πάρτι.

Η πλάκα και η απίστευτη χαζομάρα ορισμένων που λένε ότι ξέρουν ποδόσφαιρο είναι ότι η Μπενφίκα έμεινε με δέκα παίκτες. Συγγνώμη αλλά σε αυτό τι φταίει η ΑΕΚ; Τι φταίει μία ομάδα αν ο αντίπαλος αμυντικός το μόνο που κάνει είναι να «σημαδεύει» ως ελεύθερος σκοπευτής τον επιθετικό. Ας μην είχε καθυστερημένες αντιδράσεις, ας μην κλάδευε ο Ρούμπεν Ντίας τον Πόνσε δις για να έμενε στο ματς.

Και η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες στη Γλασκώβη, αλλά τέτοια πανωλεθρία δεν γνώρισε. Δεν δέχθηκε τόσες τελικές. Και η Μπάγερν είχε μείνει με δέκα παίκτες σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά τον φόρτωσε με τέσσερα γκολ στο Μόναχο πριν από χρόνια. Δε θα τρελαθούμε κιόλας. Και αφού πήρε κάρτα ο Ντίας ας τον έβγαζε ο Ρουί Βιτόρια για να τον προστατεύσει.

Η ΑΕΚ του β’ ημιχρόνου είναι χάρμα οφθαλμών. Με πίστη στην ανατροπή από το 0-2. Με σωστή ανάπτυξη. Με πίεση ψηλά και σωστά. Και το θαύμα γίνεται. 1-2 με τον Κλωναρίδη, 2-2 με τον Κλωναρίδη και εκεί που πας να ζήσεις τη μαγεία, με τον Βίκτωρα να κάνει χατ τρικ σε αγώνα Champions League λες και είναι προπονητικό φιλικό έρχεται ο Βλαχοδήμος και σου τα καταστρέφει όλα.

Αντί να πανηγυρίσεις το 3-2 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένα νέο έγκλημα παρόμοιο με αυτό της Τούμπας σου κοστίζει απίστευτα. Ο Σεμέδο κάνει βόλτα στο ξέφωτο και σουτάρει έχοντας πολλά πόδια μπροστά του. Η μπάλα κανένας δεν καταλαβαίνει πως καταλήγει στα δίχτυα και εσύ στην εξέδρα σκέφτεσαι: «Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό».

Το χθεσινό παιχνίδι το… στιγματίζουν κάποια πρόσωπα. Ο Βλαχοδήμος που είπε «όχι» στον Μπακασέτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στον Κλωναρίδη στη φάση του 73′. Ο Κλωναρίδης, ο οποίος από το πουθενά, από πρόσωπο απόλυτης αμφισβήτησης έχει εξελιχθεί σε ήρωα των… σεντονάτων βραδιών. Θα μπορούσε να είχε δώσει τη μπάλα στον Γιακουμάκη; Φυσικά και ναι! Ίσως να έπρεπε να το κάνει. Αλλά είχε βάλει ήδη δύο γκολ και είχε την ψυχολογία για να πλασάρει. Δεν μπορείς να τον στήσεις στο απόσπασμα για αυτό.

Υπάρχουν επίσης οι Χουλτ και Γαλανόπουλος. Ο Σουηδός έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην ΑΕΚ. Ο μικρός δε, έπαιξε και για τον Σιμόες. Ήταν εξαιρετικό το παιχνίδι που έκανε. Αλλά η εμφάνιση στιγματίστηκε από την μπάλα που του έκλεψε στο 74′ ο Σεμέδο. «Παράπονα» μπορεί να έχει κάποιος από την κακή αντίδραση του Μπάρκα στο τρίτο γκολ, από τον Σιμόες που για ένα ακόμα ματς δεν πατούσε καλά και από τον Μάνταλο. Ο αρχηγός δε θα έπρεπε να παίζει σε κάθε ματς. Προέρχεται από μεγάλη απουσία. Πέρσι έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν. Αλλά η ΑΕΚ δεν έχει λύσεις αφού Μπογέ, Αλμπάνης και Γιαννιώτας δεν είναι έτοιμοι…

ΥΓ: Το χθεσινό είχε και την πλάκα του πάντως. Να βλέπεις τα σχόλια των… άλλων. Τι γινόταν στο 0-2 και το πανηγύρι που είχαν στήσει και το τι ακολούθησε. Κρύος ιδρώτας τους έπιασε. Τελικά ο Βλαχοδήμος τους γλίτωσε από το εγκεφαλικό και ο Σεμέδο τους επανέφερε τους χτύπους της καρδιάς σε φυσιολογικά επίπεδα. Δείτε ποια ήταν η αγωνιστική συμπεριφορά της ΑΕΚ μετά το 0-2 και ποια ήταν του ΠΑΟΚ μετά το 1-0 στην Τούμπα στη ρεβάνς. Μιλήστε μου για μπάτζετ, για μεταγραφές και για «ό,τι πληρώνεις παίρνεις». Η μία ομάδα ξεβρακώθηκε ποδοσφαιρικά και η άλλη πήγε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς. Καμιά φορά δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο στο αποτέλεσμα… Και επειδή κάποιοι λένε ακόμα περισσότερα, θυμηθείτε τι έκανε πέρσι η Σπόρτινγκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» πέρσι. Όταν το ματς ήταν 0-3 μέχρι το 89’…

ΥΓ 2: Τώρα υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός. Το ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ είναι κομβικό. Η ΑΕΚ με νίκη θα παραμείνει ως πρωταθλήτρια το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Παράλληλα θα έχει την άνεση να πορευτεί με ησυχία και ηρεμία στη διακοπή την ώρα που θα έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον αντίπαλό της. Ο χαρακτήρας της μεγάλης ομάδας φαίνεται στα δύσκολα. Και η ΑΕΚ δεν προσπαθεί να τον αποκτήσει, αλλά τον έχει εδώ και χρόνια!

ΥΓ 3: 40.000 κόσμος χθες στο ΟΑΚΑ με υποδειγματική συμπεριφορά. Ακόμα και όταν το ματς στράβωσε εντελώς. Ήταν εκεί, έδιναν ρυθμό, «πίεζαν» για την κάρτα στον αντίπαλο, πανηγύριζαν στις ευκαιρίες και έδιναν ώθηση. Ήταν μεγάλο κρίμα που αυτός ο κόσμος δεν κατάφερε να φύγει χαμογελαστός από το γήπεδο. Ήταν κρίμα γιατί την Κυριακή θα ερχόταν φτιαγμένος στο γήπεδο. Τώρα όμως θα είναι ακόμα πιο όμορφα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς