16.9 C
Athens

Το ιστορικό «διπλό» του Ολυμπιακού στη Βρέμη (video)

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 3 Οκτωβρίου, από το ιστορικό πρώτο «διπλό» του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ στη Βρέμη

Ήταν ο μόνιμος «βραχνάς» του Ολυμπιακού από το 1997 που πρωτοεμφανίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προκρίσεις από όμιλο είχε πανηγυρίσει, νίκες επί μεγάλων αντιπάλων το ίδιο, κάτοχος του ρεκόρ ευρύτερης νίκης ελληνικής ομάδας ήταν (με το 6-2 επί της Λεβερκούζεν)… Αλλά δεν είχε κάτι πιο απλό: νίκη εκτός έδρας.

Αν και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φτάσει κοντά στο «διπλό», όλο κάτι απίθανο συνέβαινε για να του στερεί τη χαρά –με αποκορύφωμα το ματς με τη Λα Κορούνια τον Σεπτέμβριου του 2001, όταν δέχθηκε το 2-2 στις καθυστερήσεις. Το «φάντασμα», ωστόσο, «ξορκίστηκε» οριστικά σαν σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2007, με το εντυπωσιακό 3-1 επί της Βέρντερ Βρέμης.

Παθιασμένος και αποφασισμένος εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή στο «Βέσερστάντιον» εκείνο το βράδυ και χάρισε στους οπαδούς του ένα ασύλληπτο τελευταίο εικοσάλεπτο με τρία γκολ, που ανάτρεψαν το προβάδισμα που είχε πάρει η Βέρντερ από το 32’ με τον γνωστό μας, Ούγκο Αλμέιδα. Στο 73’ ο Ιεροκλής Στολτίδης με σουτ, στο ριμπάουντ έπειτα από την απόκρουση του Κρίστιαν Φάντερ σε σουτ του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς ισοφάρισε. Στο 82’ ο Χρήστος Πατσατζόγλου με ένα ασύλληπτο σουτ, διαμόρφωσε το 1-2 εν μέσω πανζουρλισμού. Και πριν προλάβουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο γήπεδο να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει, ήρθε και το 1-3 από τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς με κοντινό πλασέ στο 87’, ύστερα από νέα ασθενή απόκρουση του Φάντερ σε σουτ του Ραούλ Μπράβο!

Ήταν μία βραδιά-όνειρο, ύστερα από πολλούς εφιάλτες που είχε ζήσει εκτός Ελλάδας η ομάδα του Πειραιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός είχε σπάσει τη διόλου τιμητική «παρθενιά» και μπορούσε να πορευθεί με άλλο αέρα στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ –η νίκη και στη Ρώμη επί της Λάτσιο, λίγες εβδομάδες αργότερα, επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα που τον εμπόδιζε τόσα χρόνια ήταν ψυχολογικό και μόνο.

Βέρντερ Βρέμης-Ολυμπιακός 1-3

Σκόρερ: 32’ Αλμέιδα/73’ Στολτίδης, 82’ Πατσατζόγλου, 87’ Κοβάτσεβιτς

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Φάντερ, Πάσανεν, Τόσιτς, Φριτς (62’ Μπορόφσκι), Μερτεζάκερ, Νάλντο, Ντιέγκο, Γένσεν, Φρινγκς, Αλμέιδα, Ρόσενμπεργκ (76’ Σανογκό).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ντομί (19’ λ.τρ. Ζούλιο Σέζαρ), Ραούλ Μπράβο, Πατσατζόγλου, Άντζας, Τοροσίδης, Στολτίδης (86’ Πάντος), Λεντέσμα, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι (72’ Κοβάτσεβιτς), Λούα Λούα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς