19 C
Athens

Σκασίλα τους μεγάλη κι οι δέκα Πορτογάλοι…(videos)

Η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση του 0-2 εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Ρούμπεν Ντίας, αλλά η Μπενφίκα μπόρεσε με παίκτη λιγότερο να πετύχει το νικητήριο γκολ (2-3)

Το εφιαλτικό τέταρτο που έζησε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ φάνηκε να σβήνει με την αποβολή του Ρούμπεν Ντίας και τη γρήγορη ισοφάριση από τα δυο γκολ του Κλωναρίδη, ωστόσο η Μπενφίκα έδειξε τη μεγάλη της ποιότητα καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη αν και βρισκόταν με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο.

Τι ματσάρα ήταν αυτή που παρακολουθήσαμε. Πέντε γκολ, πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν και δύο ομάδες που είχαν από ένα ημίχρονο δικό τους. Η ΑΕΚ θύμισε «δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ». Βρέθηκε από την… κόλαση του 0-2 στο 15’ να ισοφαρίζει 2-2 χάρη σε δύο γκολ του Κλωναρίδη και τελικά να δέχεται το τρίτο και καθοριστικό χτύπημα από τον Σεμέντο στο 74’ (2-3). Η Μπενφίκα αν και με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο μπόρεσε και πήρε τη νίκη. Έτσι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στον όμιλο και τα περιθώρια πρόκρισης έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Μέχρι το 30’ δεν υπερβολή να πούμε ότι δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο η ΑΕΚ. Δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 6’ από τον Σεφέροβιτς, σε μια στιγμή κακής αμυντικής λειτουργίας και ακόμα ένα στο 15’ με κεφαλιά του Γκριμάλντο. Ο σκόρερ της Μπενφίκα βγήκε στην πλάτη του Μπακασέτα που δεν ενήργησε καθόλου σωστά και φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Οι Πορτογάλοι κέρδισαν όλες τις εναέριες μονομαχίες στην περιοχή της ΑΕΚ, που φανέρωσε στο γήπεδο όλες τις αδυναμίες της. Μετά τον Άγιαξ, τον ΠΑΟΚ, ήταν η σειρά της Μπενφίκα να την χτυπήσει στα αδύνατα αμυντικά της σημεία. Είναι εμφανές ότι η δεξιά πλευρά, αυτή που καλύπτει ο Μπακάκης και ντουμπλάρεται από τον Μπακασέτα είναι η αχίλλειος πτέρνα της.

Η ΑΕΚ μετά το 30’ αντέδρασε και ισορρόπησε το παιχνίδι. Δημιούργησε ευκαιρίες και κέρδισε το αριθμητικό πλεονέκτημα όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Ρούμπεν Ντίαζ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό είδαμε άλλο παιχνίδι. Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Μπενφίκα έπαιζε με δέκα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έβγαλε με καλές συνεργασίες, κυρίως από τα αριστερά, πολλές φάσεις. Ο Χουλτ ήταν σε σπουδαία βραδιά. Από δικό του γύρισμα ο Κλωναρίδης μείωσε στο 53’ και έδωσε την ψυχολογία που χρειαζόταν η ομάδα του για να γυρίσει στο ματς.

Στο 63’ ο Κλωναρίδης χτύπησε και πάλι με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Μάνταλου και κεφαλιά πάσα του Οικονόμου. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ στο 73’ και να γίνει ήρωας της ΑΕΚ, αλλά το πλασέ του το απέκρουσε ο Βλαχοδήμος. Ο Κλωναρίδης θα μπορούσε να δώσει τη μπάλα στο πλάι που ήταν ο Γιακουμάκης που θα ήταν μόνος σε κενή εστία. Με τα αλλά και τα ίσως όμως δεν αλλάζει η ιστορία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σεμέντο πήρε τη μπάλα από το κέντρο δεν τον μάρκαρε κανείς και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Μπάρκα πετυχαίνοντας το 2-3 κόντρα στην ροή του ματς.

Η ΑΕΚ δεν είχε πλέον τις δυνάμεις να κάνει την ανατροπή κι έτσι το ματς τέλειωσε με τους Πορτογάλους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη και την ΑΕΚ να παραμένει χωρίς βαθμό στην τελευταία θέση του ομίλου.

 

ΑΕΚ – Μπενφίκα 2-3

Διαιτητής: Όρελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)

Σκόρερ: Κλωναρίδης 53′, 63′ – Σεφέροβιτς 6′, Γκριμάλντο 15′, Σεμέντο 74′

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσικρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ντίας, Κόντι, Γκριμάλντο, Φέισα, Φερνάντες, Πίτσι, Σίλβα, Σάλβιο (46′ Λέμα), Σεφέροβιτς

Δείτε όλα τα γκολ της αναμέτρησης

http://athlosnews.gr/etsi-proigeitai-i-mpenfika-sto-oaka-vids/

http://athlosnews.gr/o-klonaridis-vazei-tin-aek-sti-diekdikisi-toy-agona-video/

http://athlosnews.gr/klonaridis-xana-kai-aek-mpenfika-2-2-video/

http://athlosnews.gr/o-semedo-pagonei-to-oaka-video/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς