16.1 C
Athens

Διεσώθη ο 27χρονος στην Εύβοια: «Πίστεψα ότι θα πεθάνω, αυτά τα ζεις μόνο στα έργα» (pics, video)

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε να μάθει από τους διασώστες

Εντοπίστηκε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο 27χρονος που αγνοείτο από το περασμένο Σάββατο, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μετά τη διάσωσή του, τον άκουσε που φώναζε οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου, που ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική, η απεγκλώβισε τον 27χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες, προληπτικά, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση με πολύ καλό τέλος. Ο νεαρός είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», είπε, ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΥ Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπαής, ο οποίος τόνισε ότι «για δεύτερο 24ωρο όλοι οι άνθρωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς έχουν υπερβάλλει εαυτό, με πολλούς κινδύνους για να σώσουν συνανθρώπους μας και να προστατεύσουν περιουσίες».

Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης:

Για πάνω από 24 ώρες παρέμεινε στην άκρη του ποταμού o 27χρονος και μόλις είδε από μακριά τους διασώστες του, τους έκανε σήμα με το χέρι του. Προσπαθούσε να διακρίνει τις κινήσεις τους και τους έκανε συνεχώς νοήματα, σε μια προσπάθεια να τους καθοδηγήσει.

Ο ίδιος περιέγραψε αμέσως μετά τη διάσωσή του πώς βίωσε αυτές τις εφιαλτικές στιγμές και δεν έκρυψε ότι κάποια στιγμή φοβήθηκε ότι θα πεθάνει.

«Με πήρε το ποτάμι, ήμουν πόση ώρα μέσα στο ποτάμι. Βρήκα ένα ξύλο, πιάστηκα και βγήκα στη στεριά, σε ένα χωράφι μέσα. Περπατούσα, περπατούσα και βρήκα ένα σπιτάκι εκεί στην ερημιά. Μπήκα μέσα, άλλαξα ρούχα που βρήκα εκεί και μετά έπεσα και κοιμήθηκα. Χθες ήμουνα όλη την ημέρα εκεί και σήμερα που σταμάτησε η βροχή, βγήκα έξω να ζητήσω βοήθεια.

Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και καλέσανε την πυροσβεστική. Ηρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά. Δεν έχω πάθει τίποτα, ούτε μια γρατζουνιά. Αρχικά πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει, μετά το ξεπέρασα, λέω δεν ήταν γραφτό να πάμε από ποτάμι.

Ήταν μια εμπειρία που μόνο στα έργα τα βλέπεις αυτά. Δεν ήταν γραφτό. Ενιωσα σε μια φάση ότι «αυτό ήταν, πεθαίνω», για δευτερόλεπτα κι αυτό, αλλά το ξεπέρασα… δεν υπήρχε περίπτωση».

Η πρώτη ερώτηση του 27χρονου

Σύμφωνα με το lamiareport, το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν εάν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε πως η κοπέλα είναι σώα, ανακουφίστηκε εντελώς και  η χαρά του ήταν απερίγραπτη. Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα είχε καταφέρει να βγει από το αυτοκίνητο, μόλις αυτό παρασύρθηκε από τα νερά και παρέμεινε σκαρφαλωμένη σε ένα δένδρο για πολλές ώρες μέχρις ότου την βρουν οι διασώστες.

Συγκινητικές στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος, όπου βρίσκονταν η κοπέλα του και ο πατέρας του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει. Γνωρίζοντας ότι είναι «σκληρό παιδί» πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει και με τα ορμητικά νερά και για να επιβιώσει, βγαίνοντας σε κάποιο σημείο, όπως και έγινε.

Τι είπε η αδερφή του 27χρονου

Για την αγωνία της για τον αδερφό της και την ανακούφιση που ένιωσε όταν έμαθε ότι εντοπίστηκε ζωντανός, μίλησε και η αδερφή του 27χρονου, της οποίας ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο ο νεαρός παραλίγο να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Όταν της επισημάνθηκε ότι το μόνο δυσάρεστο από αυτό την περιπέτεια είναι πως έχασε το αυτοκίνητό της, είπε πως αυτό δεν έχει τη λιγότερη σημασία, από τη στιγμή που βρέθηκε σώος ο αδερφός της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς