20.9 C
Athens

Κατακλυσμός ξανά στη Μάνδρα, έκλεισαν εθνική οδός και διόδια Ελευσίνας

Βρέχει καταρρακτωδώς, οι δρόμοι άρχισαν και πάλι να πλημμυρίζουν • Κομμένη στα δύο η νέα εθνική οδός στο 29ο χλμ., έκλεισαν την παλαιά για να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί

Δεν φαίνεται να έχει τέλος το δράμα των κατοίκων της Μάνδρας, καθώς λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. ξεκίνησε και πάλι να βρέχει και μάλιστα καταρρακτωδώς, γεμίζοντας απόγνωση τον κόσμο.

Γύρω στις 16:00 η Πυροσβεστική ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Μαγούλα αναφέροντας: «Λόγω έντονης βροχόπτωσης, στις περιοχές Μαγούλας και Μάνδρας Αττικής, η υπηρεσία μας μέχρις στιγμής, έχει δεχτεί 13 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και 30 κλήσεις για άντληση υδάτων».

Δραματική είναι η κατάσταση και στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς ορμητικά νερά την έκοψαν στα δύο στο 29,5o χιλιόμετρο. Ενας χείμαρρος πλημμύρισε το δρόμο με νερά, ενώ λάσπες και φερτά υλικά έχουν μπλοκάρει τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας προς Κόρινθο και Πάτρα. Παράλληλα, έχουν κλείσει τα διόδια της Ελευσίνας, για όσους κατευθύνονται προς Κόρινθο.

Ανδρες της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό προσπαθούν να ανοίξουν την εθνική οδό, από το κλείσιμο της οποίας έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων περίπου ενός χιλιομέτρου.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής, μαζί με οχήματα και υπαλλήλους της εταιρείας που διαχειρίζεται την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών εκτρέπουν τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Κόρινθο πίσω στην Αθήνα, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό από το 29,5ο χλμ προς Κόρινθο και στην παλαιά από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και στις εξόδους της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα.

Η αστυνομία επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ωστόσο, η ουρά των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς Κόρινθο έχει φτάσει στο Δαφνί. Η τροχαία στη συμβολή της Αττικής Οδού με την Εθνική Οδό δεν επιτρέπει στα αυτοκίνητα να συνεχίζουν προς τα διόδια και τα στρέφει υποχρεωτικά προς την Αττική Οδό.

Στην Αττική Οδό επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις εξόδους προς Μάνδρα και Μαγούλα, ενώ στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τον κόμβο της Μάνδρας και μετά.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι ή κινούνται με σχεδόν μηδενικές ταχύτητες, κάτι που επηρεάζει την κυκλοφορία και στους υπόλοιπους δρόμους των όμορων δήμων, αφού όλοι προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρουν μια οδό διαφυγής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς