25.8 C
Athens

Μέσι, Μαραντόνα και λοιποί είναι η ατραξιόν της διοργάνωσης

Τα καντήλια μας τα ρίξαμε πάλι. Σιγά μην δεν γινόταν σε ματς της Αργεντινής. Αυτό είναι και το ωραίο για όσους «τρελαίνονται» με αυτή την ομάδα. Παρακολουθούσες τα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Νιγηρία και νόμιζες ότι ήταν ο τελικός. Με κομμένη την ανάσα είδαμε τον Μέσι να κάνει τάκλιν. Μετά να πέφτει και να μην σηκώνεται, κάνοντας καθυστερήσεις! Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά. Είδαμε τον τέταρτο διαιτητή Κάιπερς να έχει εγκατασταθεί στα τελευταία λεπτά στον πάγκο της Αλμπισελέστε για να μην μπουν μέσα. Τους οπαδούς να …κρέμονται στις εξέδρες. Έξαψη, αδρεναλίνη, άγχος, πανικός μην γίνει η ισοφάριση. Όλες οι αισθήσεις στο μάξιμουμ. Έτοιμοι να πανηγυρίσουμε αλλά και να σπάσουμε την τηλεόραση. Ούφφφφφ. Προκριθήκαμε.

Άπαντες συνειδητοποίησαν την πραγματικότητα. Το Μουντιάλ αυτό έχει ένα και μοναδικό διακύβευμα. Αν θα το πάρει ή όχι ο Μέσι. Όλα τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν υπάρχουν οι άλλοι και οι άλλες ομάδες. Άντε λίγο ο Νειμάρ με την Βραζιλία. Σε περίπτωση αποκλεισμού της Αργεντινής η διοργάνωση θα χάσει το ενδιαφέρον της. Το λιγότερο σε ποσοστό 80%.

Που θα ξαναδείτε τα κωλοδάχτυλα του Θεού; Που τον Σαμπάολι να ρωτάει τον Μέσι αν πρέπει να βάλει τον Αγκουέρο; Μην ξεχάσουμε τις ροχάλες στον αγώνα με τον Κροατία. Ποια ομάδα προσφέρει τέτοιες «συγκινήσεις»; Μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό; Η φετινή Αργεντινή είναι μακράν η ατραξιόν στα γήπεδα της Ρωσίας. Με τα θετικά και τα πολύ περισσότερα αρνητικά της.

Πάμε στον Λίνεκερ. Για όσους δεν τον έχουν δει όταν έπαιζε, ήταν ένας αρκετά καλός επιθετικός. Όμως η Αγγλία και γενικά το Νησί έχει βγάλει καλύτερους. Ο Λίνεκερ είχε μειώσει το σκορ στο 80ολεπτό όταν η Αργεντινή απέκλεισε την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986. Εκείνη την ημέρα άρχισα να υποστηρίζω την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ο Γκάρι, ο Λίνεκερ, λοιπόν ενοχλήθηκε από την συμπεριφορά του Μαραντόνα στο παιχνίδι με την Νιγηρία. Λογικό όταν σε πονάει ο πωπός σου τόσα πολλά χρόνια.

Ένα πράγμα θέλω να γίνει από εδώ και πέρα. Να βγει η πρόβλεψη του Μπέκαμ. Που πιστεύει ότι στον τελικό θα φτάσουν η Αγγλία με την Αργεντινή. Να τους το βάλει ο Ντιέγκο από την εξέδρα. Με το χέρι. Αν βέβαια… επιζήσει μέχρι τότε. Ο Μέσι και οι συμπαίκτες του θα… πεθάνουν τον Θεό με αυτά που κάνουν. Άλλά όχι μόνο αυτόν. Και εμάς τους υπόλοιπους παρά το γεγονός ότι είμαστε συνηθισμένοι σε ροκ καταστάσεις με την Αργεντινή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς