24 C
Athens

Ο χαμένος τα παίρνει όλα…

O Άλκης Φιτσόπουλος γράφει ότι ο Ολυμπιακός τα πήρε όλα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, εκτός από τους τρεις βαθμούς

Είναι από τις φορές που κερδίζει αυτός που έχασε… Ας δανειστούμε μόνο τον τίτλο κι όχι το σενάριο, της ταινίας – τριλογία του Νίκου Νικολαΐδη. Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο χαμένος τα παίρνει όλα. Πήρε το χειροκρότημα του κόσμου, την περηφάνια του, την ελπίδα ότι εκεί κάτω στον Πειραιά, κάτι καλό γίνεται.

Τι δεν πήρε ο χαμένος της συνάντησης Ολυμπιακός; Μόνο τους τρεις βαθμούς. Με τέτοιες, ωστόσο, εμφανίσεις είναι βέβαιό ότι θα έρθουν κι οι βαθμοί. Όλες οι κατάρες του κόσμου να πέσουν επάνω του, δεν γίνεται να ξαναχάσει μ’ αυτό τον τρόπο.

Το ποδόσφαιρο συμπεριφέρθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο στον Ολυμπιακό, αλλά κι αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι, μην το ξεχνάμε. Ένα παιχνίδι ικανότητας και λαθών. Το λάθος το έκανε. Ικανότητα, όμως, έχουν οι επιθετικοί του;

Η απάντηση είναι προφανής. Όση ικανότητα να έχει ένας παίκτης, αλλά η μπάλα έχει… προαποφασίσει γι αυτόν, αυτός θα βγει χαμένος. Τέλος.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αρνιότανε να εγκαταλείψει το γήπεδο μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Στο τέλος, σπάνιο για οπαδούς του Ολυμπιακού, χειροκρότησε όχι την προσπάθεια των παικτών, αλλά το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε. Όποια ομάδα παίζει ποδόσφαιρο, συνήθως, κερδίζει.

Ίσως είναι το πρώτο ματς μετά από πολλά χρόνια, που ο λαός του Ολυμπιακού δεν γκρίνιαζε (εκτός από τους μονίμως «αντιφρονούντες») για το αποτέλεσμα, παρόλο που ήταν σε ματς με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτός λέει πολλά για το κριτήριο ειδικά των οπαδών του Ολυμπιακού. Εφέτος πιστεύει στην ομάδα του κι έχει δίκαιο.
Συνήθως, οι οπαδοί έχουν δόγμα «με πέτσινο πέναλτι και το 90’». Αυτό το ανέτρεψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Πλέον, έχουν απαιτήσεις απ’ αυτόν τον Ολυμπιακό και καλά κάνουν.

Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μίλαν στο Μιλάνο και αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει μ’ ένα σημαντικό μειονέκτημα, ότι θα έχει δυο ημέρες ξεκούρασης λιγότερες από ό,τι η ΑΕΚ που θα παίξει Τρίτη. Έχει ποιότητα στο ρόστερ για ν’ ανταπεξέλθει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς