29.7 C
Athens

Απόλλων: Χειρότερος από ποτέ

Ποτέ στο παρελθόν ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με πέντε διαδοχικές ήττες

Έχει πιο κάτω για τον Απόλλωνα; Πιθανότατα ναι, μια και από την επόμενη αγωνιστική αρχίζει το δύσκολο πρόγραμμα (με την επίσκεψη στην Τούμπα), ήδη όμως οι πέντε ήττες στα πέντε πρώτα παιχνίδια συνιστούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην Α’ Εθνική.

Μόνο το 1984-85 είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση με αυτήν στην οποία βρισκόταν πριν από το σημερινό ματς με τον Πανιώνιο. Και τότε είχε αρχίσει με τέσσερις διαδοχικές: 3-1 από τον ΠΑΟΚ (εντός), 1-0 από τον ΟΦΗ (εκτός), 3-0 από τον Πανιώνιο (εντός) και 4-0 από τον Παναθηναϊκό (εκτός). Η πρώτη διαφορά είναι ότι τότε έπαιζε ως γηπεδούχος στη Νέα Φιλαδέλφεια, λόγω έργων στη Ριζούπολη και η δεύτερη και σημαντικότερη ότι στο πέμπτο παιχνίδι του, πήγε στη Δράμα και νίκησε 1-0 τη Δόξα με γκολ του Αλέξη Φαμπιάτου. Σε πλήρη αντίθεση με σήμερα κόντρα στον Πανιώνιο.

Η χειρότερη συγκομιδή του Απόλλωνα στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πριν το φετινό «κουλούρι» ήταν η μία ισοπαλία του 1964-65. Βέβαια τότε ίσχυε το βαθμολογικό σύστημα 3-2-1 και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν ουραγός μεν, με έξι βαθμούς δε. Ξεκίνησε με το εντός έδρας 1-1 με τον Άρη, αλλά στη συνέχεια γνώρισε τέσσερις «κολλητές» ήττες από Νίκη Βόλου (2-0 εκτός), ΑΕΚ (7-1 εντός), Τρίκαλα (2-1 εκτός) και Παναιγιάλειο (1-0 εντός).

Και το 1964-65 ο έκτος αγώνας του Απόλλωνα ήταν με αντίπαλος τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως και τώρα. Τότε έχασε με 2-1, αλλά στη συνέχεια συνήλθε. Τώρα;

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς