17.8 C
Athens

Τρεις αράχνες στον ιστό τους

Ο Μπλατ ανακοινώθηκε και πλέον οι Αγγελόπουλοι σηκώνουν μανίκια για τις ανανεώσεις

Η θέση του προπονητή στον ερυθρόλευκο πάγκο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι και επισήμως ο νέος τεχνικός των ερυθρολεύκων, σε μία αναμφισβήτητα σπουδαία κίνηση, που προκάλεσε κρότο σε όλη την μπασκετική Ευρώπη.

Κανείς προπονητής, όμως, δεν κατακτά μόνος του τίτλους. Κανείς προπονητής δεν μπορεί χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία να δημιουργήσει ένα σύνολο αρκετά ικανό να αγγίξει την κορυφή. Έτσι, τα βασικά στελέχη του ελληνικού κορμού, που εδώ και χρόνια έχει χτίσει ο Ολυμπιακός, απαιτείται να παραμείνουν στο ρόστερ, το παρόν καλοκαίρι.

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Κώστας Παπανικολάου θα έχουν συνάντηση, μέσα στις επόμενες ημέρες με τους αδερφούς Αγγελόπουλους για την επέκταση του συμβολαίου τους. Κάθε περίπτωση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Όσον αφορά τον Βασίλη Σπανούλη, τα πράγματα παραδόξως είναι λιγότερο σύνθετα από τις άλλες δύο περιπτώσεις. Έχει καταλάβει και ο ίδιος πως οι απολαβές του θα μειωθούν, εξαιτίας και της ηλικίας του, όλο το «παιχνίδι» όμως παίζεται στον ρόλο που θα έχει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Σίγουρα θα υπάρξει συνάντηση και του ίδιου του αρχηγού των ερυθρολεύκων με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πλάνα του Αμερικανοϊσρηλινού τεχνικού και η θέση του Σπανούλη σε αυτά. Πρόθεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης να παραμείνει στην ομάδα, αλλά χωρίς αυτά τα ανεξάρτητα 30λεπτα συμμετοχής που έπαιζε φέτος.

Ο Κώστας Παπανικολάου φημολογείται πως έχει προσφορά από την Τουρκία, συγκεκριμένα από την Εφές. Ο ίδιος έχει δεσμευτεί πως πρώτα θα μιλήσει με τους Αγγελόπουλους και έπειτα θα αξιολογήσει τις προτάσεις του. Σίγουρα, προβλέπεται μια αύξηση στις απολαβές του, δίχως όμως εξωφρενικά ποσά. Ο Κώστας έχει ταυτιστεί με τον κόσμο, έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στο Λιμάνι και γενικότερα, επικρατεί η αίσθηση πως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα γίνει η δουλειά και θα παραμείνει στον Πειραιά. Τον Παπανικολάου, πάντως, δεν κοιτάζει ο Παναθηναϊκός, φυσιολογικά θα έλεγε κανείς, αν λάβουμε υπόψη μας πως κάθε φορά τον βρίζει εν χορώ ολόκληρο το ΟΑΚΑ.

Η περίπτωση του Παπαπέτρου είναι η πιο ζόρικη από τις τρεις για τους προέδρους του Ολυμπιακού. Και όχι τόσο για τα οικονομικά της δεδομένα. Ο Παπαπέτρου θέλει να έχει βασικό ρόλο και όχι τον συμπληρωματικό που οι ερυθρόλευκοι του προσφέρουν τα τελευταία χρόνια. Και αν όχι βασικό, ζητά περισσότερο χρόνο εντός παρκέ. Για την ακρίβεια, ο Παπαπέτρου θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει ο ίδιος με τον εαυτό του τι ακριβώς θέση παίζει. Είναι 3; Ας δουλέψει το σουτ του. Είναι 4; Ας βελτιώσει το ποστ του. Γενικότερα, ο «Πάπι» παρουσιάζει μια στασιμότητα τα τελευταία χρόνια, για την οποία ο ίδιος θα πρέπει πρώτα να μεριμνήσει. Η περίπτωσή του πάντως απασχολεί και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρουσιάζει έλλειψη σε ξένους και θα ασχοληθεί με ό,τι ποιοτικό ελληνικό κυκλοφορεί στην αγορά.

Η παραμονή (ή μη) των τριών παιχτών κρίνει πολλά για την πορεία του ερυθρόλευκου ρόστερ και τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ. Αν κρίνουμε, όμως, από την περσινή… γκάφα και τα 900.000 ευρώ ετησίως στον Μάντζαρη, οι Αγγελόπουλοι δε θα ξεφύγουν πολύ στις προσφορές τους. Παρεμπιπτόντως, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν τον Ολυμπιακό να καλεί τον Βαγγέλη για αναπροσαρμογή…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς