Αλ Καντσία – Ολυμπιακός 2-2: Οι ορεξάτοι Ερυθρόλευκοι «πλήρωσαν» την αστοχία και ορισμένα αμυντικά λάθη

Ο Ολυμπιακός είχε όρεξη και καλή εικόνα δημιουργικά απέναντι στην Αλ Καντσία του Μίτσελ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 και τους Ερυθρόλευκους να φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη διάθεση για ασφυκτική πίεση ψηλά

Πολύ θετικά δείγματα – ειδικά στα κομμάτια της ανάπτυξης και της δημιουργίας – άφησε ξανά ο Ολυμπιακός στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας του. Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν στο 2-2 με την Αλ Καντσία του Μίτσελ (νεοφώτιστη στο πρωτάθλημα της χώρας της) σε μια φιλική αναμέτρηση όπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδειξε ξανά τη φιλοσοφία του που βασίζεται στην ασφυκτική πίεση ψηλά ανεξαρτήτως προσώπων και με διαρκείς πλαγιοκοπήσεις.

Το Σάββατο (27/7) κλείνει ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων του Ολυμπιακού στην Ολλανδία με το τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι απέναντι στη Ναϊμέγκεν.

Είναι γνωστό πως τα αποτελέσματα ελάχιστη σημασία παίζουν στα φιλικά αφού το παν είναι να σχηματιστεί κατάλληλα το ρόστερ και να δουλέψουν οι παίκτες στο χορτάρι με τον τρόπο που ζητά ο προπονητής. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βλέπει το πλάνο του να εφαρμόζεται, με τον Ολυμπιακό να παράγει περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά να είναι και αρκετά άστοχος στην τελική προσπάθεια αφού βάσει των ευκαιριών του θα μπορούσε να πάρει τη νίκη με τρία ή τέσσερα γκολ ενεργητικό.

Κάποια αμυντικά λάθη τιμωρήθηκαν από τους γρήγορους παίκτες του Μίτσελ και κάπως έτσι η αναμέτρηση έκλεισε στο 2-2.

Η πρώτη καλή στιγμή στο 12′ ανήκε στην Αλ Καντσία όταν ο Κινόνες με διαγώνιο σουτ αστόχησε ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, αποτέλεσμα και της πίεσης που ασκούσε ψηλά.

Ο Ορτέγκα γέμισε από τα αριστερά μετά από ωραία ατομική ενέργεια και ο Τσικίνιο με υπέροχη κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Καστέλς ο οποίος είδε τα σουτ των Ντόη και Μασούρα να περνούν άουτ στο πρώτο μέρος.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας σταμάτησε μια δύσκολη στιγμή τον Έλληνα μεσοεπιθετικό και η Αλ Καντσία ισοφάρισε στο 35′. Ο Ομπαμεγιάνγκ «διάβασε» την κακή αμυντική λειτουργία των Ερυθρολεύκων και σημάδεψε τον Κινόνες (μακράν ο πιο επικίνδυνος παίκτης) με τον Μεξικανό να γράφει με ένα απίθανο τελείωμα το 1-1.

Ο Μασούρας ήταν… μοιραίος στο 44′ όταν η προσπάθειά του κατέληξε άουτ (έφυγε τετ α τετ απέναντι από τον Καστέλς αλλά δεν ήταν καλή η λόμπα που επιχείρησε).

Η Αλ Καντσία πήρε κεφάλι στο σκορ με ανατροπή στην πρώτη της μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος όταν στο 48′ ο Κινόνες άλλαξε ρόλους με τον Ομπαμεγιάνγκ που ξέφυγε από την επιτήρηση των ερυθρόλευκων αμυντικών και με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πασχαλάκη (πέρασε στη θέση του Μπότη με την έναρξη του δευτέρου μέρους) για το 2-1.

Από το 60′ και έπειτα ξεκίνησαν εκατέρωθεν οι αλλαγές με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον ρυθμό του στην επίθεση και να μην απειλείται.

Ο Τσικίνιο λίγο έλειψε να γράψει το 2-2 αλλά ο Χακ απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ενώ η κεφαλιά του Μπιέλ δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Καστέλς.

Με την παρουσία του Ροντινέι, οι Ερυθρόλευκοι έγιναν πολύ πιο απειλητικοί και πάλι και στο 88′ ήρθε η ισοφάριση όταν στο γύρισμα του Βραζιλιάνου ο Ελ Γκαμντί σημείωσε αυτογκόλ.

Μετά το 2-2 οι Κυπελλούχοι Ευρώπης παραλίγο να βρουν και τρίτο γκολ ωστόσο ο Τσικίνιο αστόχησε αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ ο Καστέλς από πλάγια θέση σταμάτησε στο τετ α τετ τον Ζέλσον Μαρτίνς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπότης (46′ Πασχαλάκης), Κοστίνια (75′ Ροντινέι), Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα (75′ Απoστολόπουλος), Ντόη (90′ Μπακούλας), Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μασούρας (64′ Παπακανέλλος), Μπιέλ, Κωστούλας (64′ Μαρτίνς)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0 (43′ Φορμπς)
Ολυμπιακός – Μαλίν 2-0 (5′ Μουζακίτης, 28′ Μαρτίνς)
Αλ Καντσία – Ολυμπιακός 2-2 (35′ Κινόνες, 48′ Ομπαμεγιάνγκ) / 17′ Τσικίνιο, 88′ Αλ Γκαμντί)
Ολυμπιακός – Ναϊμέγκεν (Ολλανδία) 27 Ιουλίου στις 16:30
Τερνάνα – Ολυμπιακός (Ιταλία) 2 Αυγούστου στις 19:30
Ρόμα – Ολυμπιακός (Ριέτι) 3 Αυγούστου στις 18:00
Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ (Καραϊσκάκη) 8 Αυγούστου στις 21:00
Άρης Λεμεσού – Ολυμπιακός (Κύπρος) 10 Αυγούστου στις 20:30

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...