21.5 C
Athens

Ο Ντουρμισάι εκτέλεσε τον Απόλλωνα

Με δύο γκολ του Ντουρμισάι (37', 50') ο Πανιώνιος νίκησε 2-0 στη Ριζούπολη και πήρε βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Απόλλων παραμένει στην… εντατική

Σε ένα παιχνίδι από αυτά που χαρακτηρίζονται «ο θάνατός σου η ζωή μου», αυτός που επιβίωσε ήταν ο Πανιώνιος. Με δύο γκολ του Ντουρμισάι (37′, 50′), ένα σε κάθε ημίχρονο ο Ιστορικός νίκησε πολύ εύκολα τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Ανιγκό, ενώ από την άλλη πλευρά ο Απόλλων παραμένει στον βυθό της βαθμολογίας χωρίς βαθμό μετά από πέντε αγώνες.

Το μέλλον της ομάδας της Ριζούπολης προδιαγράφετε δυσοίωνο και πολύ δύσκολα με τέτοιες εμφανίσεις θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Μοντεαγούδο σε λίγες ώρες θα αποτελέσει παρελθόν, αρκεί όμως μόνο η αλλαγή προπονητή για να αλλάξει η κατάσταση;
Ο Πανιώνιος αφού ξεπέρασε την σχετική πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο εικοσάλεπτο χτύπησε σε μια κόντρα επίθεση στο 37’. Ο Σπιριντόνοβιτς έδωσε την ασίστ στον Ντουρμισάι και αυτός με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Μετά το γκολ που δέχθηκε ο Απόλλων κατέρρευσε αφού οι παίκτες του δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν το ματς. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουν το σκορ με τον Σπιριντόνοβιτς που είχε σουτ στο δοκάρι λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μοντεαγούδο απέσυρε τον Τζανετόπουλο και έβαλε στη θέση του τον Τριάδη για να πιέσει περισσότερο. Ήταν μια ατυχής επιλογή αφού δημιουργήθηκαν περισσότεροι χώροι για τους παίκτες του Πανιώνιου που σε μια αντεπίθεση πέτυχαν και δεύτερο γκολ πάλι με τον Ντουρμισάι από σέντρα του Τσιλούλη.

Μετά το 0-2 το ματς έχασε κάθε ενδιαφέρον. Ο Πανιώνιος σαν σε προπόνηση κράτησε τον έλεγχο του αγώνα και έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, αλλά ο Χουάντερσον ήταν σε πολύ καλή μέρα και έσωσε την «Ελαφρά ταξιαρχία» από τον διασυρμό.

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 0-2

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης

Σκόρερ: Ντουρμισάι 37’, 50’

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Λούκιτς, Τζανετόπουλος (46’ Τριάδης), Βαφέας, Ναδάλες, Γκονζάλες, Ντουρσό, Μπεντινέλι (64’ Ελ Χέλβε), Ακόστα (58’ Σικαμπάλα), Κοντοές, Γκαρός

Πανιώνιος: Κότνικ, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κεϊτά, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (82’ Οικονομίδης), Μασούρας, Ντουρμισάι, Τσιλούλης (66’ Μανθάτης)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς