Ολυμπιακός – Μαλίν 2-0: Μεγάλες υποσχέσεις από τη γενιά των πρωταθλητών Ευρώπης! (hls)

Με γκολάρα Μουζακίτη, ασίστ Κωστούλα και συνολικά πολύ καλή εμφάνιση από τους εκπροσώπους της χρυσής γενιάς που κατέκτησε το Youth League, ο Ολυμπιακός νίκησε πανεύκολα μια ομάδα που την ερχόμενη Παρασκευή μπαίνει στη μάχη του βελγικού πρωταθλήματος

Ακόμα καλύτερο δείγμα, ξανά κόντρα σε πιο έτοιμη ομάδα (την Παρασκευή θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι). Ο… νεανικός Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 2-0 της Μαλίν στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στο Σίνταμ όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας του.

Μια μέρα μετά το δυνατό τεστ με τον Άγιαξ, οι Ερυθρόλευκοι άφησαν ξανά μεγάλες υποσχέσεις με αρκετούς παίκτες από την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα Νέων!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την κατάλληλη διαχείριση στους παίκτες του και η χρυσή γενιά της ομάδας Νέων τον έβγαλε ξανά ασπροπρόσωπο με πολύ θετική εικόνα και τα ταλαντούχα παιδιά να παίζουν με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, κάτι που αποτυπώθηκε και στο πρώτο (ανεπίσημο) απίθανο γκολ της σεζόν!

Από ένα παιδί από τα σπλάχνα του συλλόγου, μια από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου: Ο λόγος για τον απίθανο Χρήστο Μουζακίτη που έδωσε συνέχεια στις άκρως υποσχόμενες εμφανίσεις όπως έκανε και στο δεύτερο μέρος του πρώτου φιλικού με τον Άγιαξ.

Ο 17χρονος μέσος πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ θυμίζοντας αυτό του συνομήλικου του, Λαμίν Γιαμάλ, στον ημιτελικό της Ισπανίας απέναντι στη Γαλλία. Αφού βρήκε τον απαραίτητο χώρο εκτός περιοχής έπιασε το φαλτσαριστό σουτ και άνοιξε το σκορ στο 5′ σε μια στιγμή μαγείας από τον μέσο του Ολυμπιακού.

Ακολούθησε δεύτερο γκολ με την υπογραφή του Ζέλσον Μαρτίνς σε μια υπέροχη ομαδική προσπάθεια με τον Μπάμπη Κωστούλα να βάζει κι αυτός τη σφραγίδα του.

Ο Ορτέγκα με βαθιά μπαλιά βρήκε τον ταλαντούχο φορ στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων, εκείνος με φανταστική ενέργεια και πάσα βρήκε τον Μαρτίνς που σκόραρε για το 2-0 στο 22′.

Οι Ερυθρόλευκοι κάλυψαν εξαιρετικά τους χώρους τους, με καλές αποστάσεις δεν επέτρεψαν στη Μαλίν να απειλήσει τον Τζολάκη (εξαίρεση ένα μη απειλητικό σουτ του Σχουφς στο 42′ που μπλόκαρε ο Έλληνας τερματοφύλακας) ενώ με τα ταλαντούχα παιδιά τους δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Ο πολύ καλός Παπακανέλλος απείλησε στο 42ο λεπτό με ωραίο σουτ ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους – όπου ξεκίνησαν οι αλλαγές – με μια φανταστική μπαλιά βρήκε τον Ζέλσον Μαρτίνς που δεν έκανε καλό πρώτο κοντρόλ απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μαλίν.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο ο οποίος πάντως τον ανέτρεψε εντός περιοχής (δεν δόθηκε το πέναλτι) με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι παρά τις διαμαρτυρίες παικτών και Μεντιλίμπαρ.

Οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν τις φάσεις για να φτιάξουν γκολ απέναντι σε μια ομάδα που την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την Μπριζ στην πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος. Η κορυφαία στιγμή καταγράφηκε στο 81′ όταν ο Ροντινέι εκτέλεσε με το αριστερό και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι σε μια ανεπανάληπτη διπλή φάση!

Πολλή ενέργεια έβγαλε στη μεσαία γραμμή και ο Μπάκουλας, εξαιρετική εικόνα και από τον Κουτσίδη με τη χρυσή γενιά του Ολυμπιακού να αφήνει πολλά χαμόγελα στον οργανισμό για τη διαρκή βελτίωση και τον τρόπο που ανταποκρίνεται στις ευκαιρίες.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του έκανε και ο Μπότης που πριν το φινάλε έκανε μια μεγάλη επέμβαση σε δύσκολο σουτ του Σχουφς με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι πριν φύγει έξω. Ο Τσικίνιο είχε την τελευταία προσπάθεια του Ολυμπιακού με μακρινό σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης (46′ Μπότης), Ροντινέι, Ρέτσος (69′ Κουτσίδης), Μπιανκόν, Αποστολόπουλος, Ντόη (46′ Άμπι), Ορτέγκα (69′ Μπακούλας), Μουζακίτης (69′ Μπιέλ), Ζέλσον Μαρτίνς (69′ Μασούρας), Παπακανέλλος (83′ Τσικίνιο), Κωστούλας (46′ Κοστίνια)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΆγιαξΟλυμπιακός 1-0 (43′ Φορμπς)
Ολυμπιακός – Μαλίν 2-0 (5′ Μουζακίτης, 28′ Μαρτίνς)
Ολυμπιακός – Αλ Κάντσια (Ολλανδία) 26 Ιουλίου στις 17:30
Ολυμπιακός – Ναϊμέγκεν (Ολλανδία) 27 Ιουλίου στις 16:30
Τερνάνα – Ολυμπιακός (Ιταλία) 2 Αυγούστου στις 19:30
Ρόμα – Ολυμπιακός (Ριέτι) 3 Αυγούστου στις 18:00
Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ (Καραϊσκάκη) 8 Αυγούστου στις 21:00
Άρης Λεμεσού – Ολυμπιακός (Κύπρος) 10 Αυγούστου στις 20:30

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Αρμάνι – Ζαλγκίρις 82-85: Αδιανόητη ανατροπή από το -27 για τους αλύγιστους Λιθουανούς!

Η Ζαλγκίρις νίκησε μέσα στο Μιλάνο επιστρέφοντας από το -27 σε μια από τις απίθανες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 90-86: Ανεπαρκής κόντρα στους ντεφορμέ Μαδριλένους

Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ εύκολα (αν και με άκρως κολακευτική διαφορά) από μια Ρεάλ που δεν θυμίζει σε τίποτε το περυσινό «εξπρές» και οι δυο φιναλίστ της Euroleague ισοβαθμούν πλέον στο 2-2

Τζορτζ Μπάλντοκ: Σε μια συγκινητική τελετή τον αποχαιρέτησαν οι συμπαίκτες του σε Παναθηναϊκό και Εθνική (pics)

Για το τελευταίο του ταξίδι ξεκίνησε σήμερα ο Τζορτζ Μπάλντοκ....

Ολυμπιακός – Μπουρζ 53-88: Νέα βαριά ήττα για τις Ερυθρόλευκες στη EuroLeague Women

Δεύτερη βαριά ήττα στη EuroLeague Women γνώρισε ο Ολυμπιακός...

Μπράσοφ – Ολυμπιακός 0-3: Θεαματικό βόλεϊ και ολοταχώς για τους ομίλους η απίθανη ομάδα του Γκαρντίνι

Πέριν και Ατανασίεβιτς έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του CEV Champions League με 18 πόντους έκαστος και χρειάζονται δύο σετ στο Ρέντη προκειμένου οι Ερυθρόλευκοι να πετύχουν τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς

Μπαρτζώκας: Από τους ισχυρούς διεκδικητές του Final Four η Εφές, να βελτιωνόμαστε με τον καιρό

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη βελτίωση που θα δείχνει με τον καιρό η ομάδα του και χαρακτήρισε την Αναντολού Εφές ως μια από τις πιο ισχυρές διεκδικήτριες του Final Four

Μπάγερν – Παρί 109-107: Επιθετική πανδαισία στο θρίλερ του Μονάχου

Μια απαραίτητη διευκρίνιση πριν πούμε οτιδήποτε άλλο. Το τελικό...

Ο Πακετά ζητάει από την FA να διερευνήσει διαρροές από την υπόθεσή του

Ο μέσος της Γουέστ Χαμ, Λούκας Πακετά, ζήτησε από...

Αρμάνι – Ζαλγκίρις 82-85: Αδιανόητη ανατροπή από το -27 για τους αλύγιστους Λιθουανούς!

Η Ζαλγκίρις νίκησε μέσα στο Μιλάνο επιστρέφοντας από το -27 σε μια από τις απίθανες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Ρεάλ – Παναθηναϊκός 90-86: Ανεπαρκής κόντρα στους ντεφορμέ Μαδριλένους

Ο Παναθηναϊκός έχασε πολύ εύκολα (αν και με άκρως κολακευτική διαφορά) από μια Ρεάλ που δεν θυμίζει σε τίποτε το περυσινό «εξπρές» και οι δυο φιναλίστ της Euroleague ισοβαθμούν πλέον στο 2-2

Μακάμπι – Παρτιζάν 79-91: 2/2 στη διαβολοβδομάδα οι Σέρβοι

Ό,τι δεν είχε καταφέρει στις δυο πρώτες εβδομάδες της...