30.8 C
Athens

Ασύλληπτη τραγωδία: Στους 832 οι νεκροί μετά το σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία (pics, video)

Δραματικό βίντεο με άνδρα που προσπαθεί απεγνωσμένα να ειδοποιήσει ανυποψίαστους πολίτες ότι έρχεται τσουνάμι

Στους 832 ανέρχονται οι νεκροί από καταστροφικό σεισμό 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ινδονησία και το τσουνάμι που ακολούθησε την ισχυρή δόνηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων τοπικών αρχών, στην οποία διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι τώρα αποτιμάται πως η περιοχή που επλήγη είναι μεγαλύτερη από αυτό που αρχικώς είχε εκτιμηθεί.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε στη συνέχεια τσουνάμι με κύματα που έφταναν ακόμη και τα έξι μέτρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Τζακάρτα.

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια ενός ξενοδοχείου στην πόλη Παλού, που επλήγη από κύματα ύψους 6 μέτρων, μετά τον σεισμό των 7,5 βαθμών.

Οπως ανέφερε ο Νουγκρόχο, οι ζημιές είναι «εκτεταμένες» και χιλιάδες σπίτια, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία έχουν καταρρεύσει.

«Το τσουνάμι παρέσυρε αυτοκίνητα, κορμούς δέντρων, σπίτια, παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του», περιέγραψε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Τζουσούφ Κάλα ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από τους μισούς εκ των 560 κρατουμένων στις φυλακές του Παλού δραπέτευσαν, αφού οι τοίχοι του κτίσματος κατέρρευσαν εξαιτίας του σεισμού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Antara.

«Ήταν πολύ δύσκολο για τους φύλακες να σταματήσουν τους κρατούμενους από το να το σκάσουν καθώς είχαν πανικοβληθεί και έπρεπε να σώσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς», δήλωσε ένας εκ των σωφρονιστικών υπαλλήλων ο Άντχι Γιαν Ρίκοχ.

Εξάλλου, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για ένα φεστιβάλ στην παραλία της πόλης, όταν το τείχος νερού σάρωσε τα πάντα σπέρνοντας τον θάνατο. Ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τα καταφύγια όπου έχουν μεταφερθεί οι πληγέντες.

Δραματικό βίντεο με απεγνωσμένες προειδοποιήσεις άνδρα που έβλεπε να έρχεται το τσουνάμι

Ενα από τα δραματικά βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνει έναν άντρα να βλέπει το τσουνάμι να έρχεται από μακριά και να προσπαθεί να προειδοποιήσει τον κόσμο να ανέβει κάπου ψηλά.

Στο τέλος εξουθενωμένος ακούγεται να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς