17.1 C
Athens

Ιστορικός τελικός ΗΠΑ -Αυστραλία στην Τενερίφη

Η θηριώδης Ελίζαμπεθ Κέιμπατζ έκανε την διαφορά (33π., 15 ριμπ) και η Αυστραλία επικράτησε 72-66 της οικοδέσποινας Ισπανίας που στο 58-50 υπέρ της στο τέλος του γ΄ δεκαλέπτου έδειχνε ότι μπορεί να προκριθεί στον τελικό. Όμως η Κέιμπατζ είχε διαφορετική άποψη και παρότι χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στο 36΄ (σκορ 64-61 για την Ισπανία) πήρε πάνω της το ματς και «καθάρισε».

Στον τελικό η Αυστραλία θα βρει αντίπαλο το αδιαφιλονίκητο φαβορί τις ΗΠΑ που νίκησαν 93-77 την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης Βέλγιο. Κορυφαία Αμερικάνα η Μπριάνα Στούαρτ και εξαιρετική η Βελγίδα Έμα Μίσεμαν. Οι δύο κοπέλες θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του WNBA Σιάτλ –Ουόσιγκτον, αλλά η Μίσεμαν προτίμησε να μην παίξει στις Ουόσιγκτον Μίστικς όπου είχε συμβόλαιο μαζί με την Ντελεντόν και να ενισχύσει την Εθνική της ομάδα.

Έτσι στον τελικό που θα δούμε από την ΕΤ2 σε περιγραφή Βαγγέλη Ιωάννου (22.00), θα αναμετρηθούν τα μεγαθήρια ΗΠΑ- Αυστραλία και στις 19.30 στον μικρό τελικό η Ισπανία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο. Θυμίζουμε ότι η Αυστραλία είναι η μοναδική ομάδα που την τελευταία 20ετία έχει σπάσει την… χούντα των ΗΠΑ αφού ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί (2006 Σάο Πάολο) , ενώ σε όλα τα υπόλοιπα χρυσές πρωταθλήτριες Κόσμου στέφθηκαν οι Αμερικάνες 2014 (Άγκυρα), 2010 (Μπρνο), 2002(Τσανγκσού), 1998 (Βερολίνο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς