18.7 C
Athens

Δεύτερο «χαστούκι» στη Βίσλα από τη Σλέζα και ο Ολυμπιακός αναθαρρεί

Για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα η Σλέζα Βρότσλαβ νίκησε την Βίσλα Κρακοβίας προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στα playoff της Ευρωλίγκα. Αυτοί οι αγώνες γίνονται στα πλαίσια του τουρνουά που διοργανώνει η Σλέζα στο Βρότσλαβ στην μνήμη του ιδρυτή της Εουτζένιους Σπιτσάσκι που πέθανε πέρυσι.

Και ο αγώνας της περασμένης εβδομάδας δεν άντεχε σε κριτική, αφού ναι μεν η Σλέζα νίκησε εύκολα την Βίσλα 75-59 μέσα στην Κρακοβία στον τελικό του τουρνουά Κανπάκ, αλλά η Βίσλα αγωνίστηκε χωρίς τις Αμερικάνες της Τζόρντιν Κάναντα και Μερσέντες Ράσσελ αλλά και τις κοινοτικές Ισπανίδες της Αραούχο και Κόντε.

Αυτή η δικαιολογία αντίθετα δεν ευσταθεί πλέον, αφού στον ημιτελικό του τουρνουά του Βρότσλαβ έπαιξαν όλες αυτές και η Σλέζα δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει και πάλι 82-65. Στον άλλο ημιτελικό η Αρτέγκο Μπίσγκοτζ επιβλήθηκε 66-62 της τρέχουσας πρωταθλήτριας CCC Πολκοβίτσε που είχε όμως προφανή δικαιολογία ότι έπαιξε χωρίς Αμερικάνες, την Βρετανίδα Τάμι Φαγμπένλε και φυσικά την δική μας Στέλλα Καλτσίδου που είχε άδεια λόγω Παγκοσμίου στην Τενερίφη.

Η Βίσλα είναι φαβορί αλλά…

Η Βίσλα ναι έχει ένα πανάκριβο ρόστερ, ναι είναι το φαβορί αλλά γενικά δεν πείθει, κλονίστηκε η σιγουριά της και η λέξη χημεία αυτή τη στιγμή φαντάζει άγνωστη για την Κρακοβία. Σίγουρα οι δύο πρωταθλήτριες WNBA με τις Σιάτλ Στορμ Τζόρντιν Κάναντα και Μερσέντες Ράσελ γνωρίζονται μεταξύ τους καλά όπως και οι δύο Ισπανίδες της Χιρόνα Κόντε και Αρραούχο , αλλά για να βρεθούν μεταξύ τους χρειάζεται χρόνος και σήμερα στο Βρότσλαβ φάηκε πολύ η ανομοιογένεια στο σύνολο, δέκα μέρες περίπου πριν το μεγάλο ραντεβού της Γλυφάδας με τον Ολυμπιακό.

Οι ομάδες πάντως διάγουν βίους αντίθετους, αφού ο Ολυμπιακός με την επιστροφή των έξι διεθνών από την Τενερίφη, δείχνει σαφή δείγματα βελτίωσης και ο χρόνος δουλεύει για τον Γιώργο Παντελάκη και το επιτελείο του. Πάντως θα ήταν τουλάχιστον αδαές, να ισχυριστεί κάποιος ότι η Βίσλα δεν παραμένει ομάδα με βαθύτερο και πιο ποιοτικό ρόστερ από τις ερυθρόλευκες και ειδικά μετά τον τραυματισμό της Ρίτα Ρασίν , αλλά οι συγκυρίες αυτή τη στιγμή ευνοούν τον Ολυμπιακό και του δίνουν πόντους και ψυχολογία.

Ειδικά μετά το τουρνουά της Λευκάδας όπου η εν γένει εικόνα των ερυθρολεύκων ειδικά μετά την προβληματική πρεμιέρα, ήταν αρκετά καλή. Οι δέκα μέρες δεν είναι ούτε πολλές ούτε λίγες, για να βελτιώσει την εικόνα της η Βίσλα και παραμένει αίνιγμα πως θα παρουσιαστεί στην Γλυφάδα στις 9 Οκτώβρη.

Σήμερα, στις 11.30 το πρωί η Βίσλα θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό την ελλιπέστατη Πολκοβίτσε ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο τελικός Σλέζα Αρτέγκο.

ΣΛΕZΑ ΒΡΟΤΣΛΑΒ –ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ 82:65 (18:18, 24: 8, 22:17, 18:22).

ΣΛΕΖΑ (Γκλάντισλαβ): Ντομπροβόλσκα 14, Kάστανεκ 13, Κόλσον 12, Mαρτσίνιακ 11, Παλενίκοβα 10, Μπούρντικ 9, Ουντοντένκο 7, Mίλετιτς 3, Σίμπαλα 2, Νάζικ 1 .

ΒΙΣΛΑ(Σέβτζικ): Κάναντα 14, Ροντρίγκεζ 13, Oρόζοβα 10, Aραούχο 10, Rάσελ 5, Ζουρόφσκα Σεγκιέλσκα 4, Κόντε 4, Nιεζντζέφσκα 3, Γιακούμπιουκ 2, Μούγιοβιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς