Ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωσε την σπουδαία μεταγραφή του Μάριου Καπότση

Στον Απόλλωνα Σμύρνης θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάριος Καπότσης σε μία σούπερ μεταγραφική κίνηση από την Ελαφρά Ταξιαρχία ανήμερα της συμπλήρωσης 10 ετών από τον πρώτο αγώνα που έδωσε η ομάδα από την επανίδρυσή της στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας διεθνής άσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Απόλλωνα και δήλωσε πως έχει κίνητρο να πετύχει πράγματα μαζί της μετά από μία «γεμάτη» τριετία ως αρχηγός της Βουλιαγμένης.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα έχει ως εξής:

«Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» έρχεται να ταράξει τα μεταγραφικά «νερά» του φετινού καλοκαιριού κάνοντας δικό της τον 33χρονο σπουδαίο περιφερειακό, που στην καριέρα του έχει κατακτήσει 11 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο και βεβαίως (στην κορυφαία στιγμή) το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021!

Η μεταγραφική υπέρβαση με την απόκτηση του Μάριου Καπότση, χάρις στον χρηματοδότη του τμήματος Σταμάτη Βελλή, έρχεται ανήμερα της συμπλήρωσης 10 ετών από τον πρώτο, ιστορικό εξ αυτής της άποψης, αγώνα, που έδωσε ο Απόλλων Σμύρνης από την επανίδρυσή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου του 2014 για την Α’ Φάση της Γ’ Εθνικής (νίκη 13-4 επί του ΑΝΟΜ στο Παπαστράτειο).

Με τη συνέχεια του αθλητικού θαύματος να είναι γνωστή περιλαμβάνοντας την κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου (μόλις η 3η ελληνική ομάδα ανδρών), ήτοι του LEN Challenger Cup τον Απρίλιο του 2023, την ιστορική πρώτη παρουσία στον περυσινό Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και την καθιέρωση στα υψηλά στρώματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης με πέντε παρουσίες στα Ημιτελικά του Πρωταθλήματος σε 7 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία!

Μια σπουδαία μεταγραφή τρόπον τινά δώρο στον κόσμο και την ομάδα, που συμπλήρωσε 10 χρόνια στην πισίνα μετά την επανίδρυσή της στην Αθήνα το 2014 και συνεχίζει να ονειρεύεται!

Ο Μάριος Καπότσης, πρωταγωνιστής σε όσες ομάδες αγωνίστηκε είναι γεννηθείς στις 13/9/1991 κι έκανε τα πρώτα του βήματα στο πόλο στο Παλαιό Φάληρο, προτού μεταγραφεί στον Πανιώνιο με τον οποίο έφτασε δύο φορές στους Τελικούς του LEN Trophy (2009, 2011).

Το καλοκαίρι του 2012 πήγε στον Ολυμπιακό κατακτώντας δύο νταμπλ (2013, 2014), ενώ την τετραετία 2014-2018 αγωνίστηκε στον ΝΟ Βουλιαγμένης, φτάνοντας το 2017 στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Από το 2018 έως και το 2020 αγωνίστηκε στη Στεάουα Βουκουρεστίου πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα Ρουμανίας (2019, 2020) και ένα Κύπελλο (2019), ενώ το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει το Σούπερ Καπ αλλά και το νταμπλ (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) στην Ελλάδα πριν τον θρίαμβο με την Εθνική μας τον Αύγουστο του 2021 στην Ιαπωνία!

Από το 2021 μέχρι και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βουλιαγμένη, όντας, μάλιστα, ο αρχηγός της!

Τον Οκτώβριο του 2022 ο Μάριος Καπότσης δώρισε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, για να το βλέπουν όλοι, το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, έχοντας ανακοινώσει λίγους μήνες νωρίτερα την απόφασή του να αποσυρθεί στο απόγειο της δόξας από την εθνική ομάδα, την οποία υπηρέτησε πιστά από παιδάκι (το 2006) και για 16 ολόκληρα χρόνια!

Ο Απόλλων Σμύρνης κάνει, λοιπόν, την υπέρβαση με την απόκτησή του, ενεργοποιώντας μια μεταγραφική… βόμβα που θα του προσδώσει τεράστια ποιότητα και εμπειρία στην περιφέρεια!

Ο ίδιος έρχεται στους «κυανόλευκους» γεμάτος φιλοδοξίες δηλώνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος: “Ο Απόλλων Σμύρνης είναι μια ομάδα που κάνει συνεχώς βήματα μπροστά. Ενισχύεται, έχει όνειρα, φιλοδοξίες και αυτό μου αρέσει πολύ. Πιστεύω να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα και ο προπονητής αυτή τη χρονιά και τις επόμενες».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...