16.9 C
Athens

Ο Λάζαρος, ο Τουρέ και η πρώτη ήττα στο νέο Καραϊσκάκη

Τι μπορεί να συνδέει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Γιάγια Τουρέ, πολλά χρόνια πριν τη συνύπαρξή τους στην αποστολή του Ολυμπιακού για το αποψινό ντέρμπι;

Δύσκολα πάει το μυαλό σας κάπου; Αναφερόμαστε στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2, στις 16 Οκτωβρίου 2005. Ναι, την πρώτη ήττα που γνώρισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο νέο Καραϊσκάκη, σε αγώνα εγχώριας διοργάνωσης. Ο Γιάγια Τουρέ, λοιπόν, πέτυχε σ’ αυτό το ματς το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, το οποίο παράλληλα αποδείχθηκε και το μοναδικό του σε εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού! Άλλες δύο φορές σκόραρε στη συνέχεια, στο ίδιο ματς: το εκτός έδρας 3-1 με το Αιγάλεω.

Όσο για τον Λάζαρο; Το ματς εκείνο έχει ιδιαίτερη αξία, μια και ήταν το πρώτο ντέρμπι στο οποίο αγωνίστηκε ποτέ. Αφού έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς Κυπέλλου με τον Λήλαντα Βασιλικού (0-0), πήρε το βάπτισμα του πυρός στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος του 2004-05 στην Καλαμαριά (ήττα 2-1 με… ανατροπή). Η σεζόν που ακολούθησε θα ήταν αυτή της καθιέρωσης, αλλά δεν το ξέραμε ακόμα. Όταν ο Γιώργος Κωστίκος τον έβαλε ως αλλαγή στο Καραϊσκάκη στο 72’, ο Χριστοδουλόπουλος κατέγραφε μόλις την έκτη επίσημη συμμετοχή της καριέρας του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Τώρα, είναι «παλιοσειρά» και θα παίξει για 52η φορά σε ντέρμπι μεταξύ ομάδων του Big-4 για το πρωτάθλημα.

Άλλο ένα αξιοπρόσεκτο στατιστικό για τον Λάζαρο, είναι ότι αφότου έφυγε από τον ΠΑΟΚ, τον αντιμετώπισε 16 φορές για το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (η σημερινή θα είναι η 17η) και κανένα ματς δεν έχει λήξει ισόπαλο! Στα έντεκα από αυτά έχει αναδειχθεί νικητής (με την τελευταία νίκη, πέρυσι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, να είναι «στα χαρτιά») και στα υπόλοιπα πέντε γνώρισε την ήττα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς