20.2 C
Athens

ΑΕΛ: Έφτασε τα 1.000 γκολ στην Α’ Εθνική (με μπαράζ και πλέι οφ)

Με το γκολ του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς που χάρισε τη νίκη επί του Παναιτωλικού, η ΑΕΛ έφτασε τα 1.000 γκολ σε όλες τις παρουσίες της στην κορυφαία κατηγορία

Από τον Μανώλη Ρακιντζόγλου, στον Ράντοβιτς Μιλοσάβλιεβιτς… χίλια γκολ δρόμος! Το γκολ του Σέρβου μέσου που χάρισε στην ΑΕΛ τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0, πριν από λίγο, ήταν το υπ’ αριθμόν 1.000 της θεσσαλικής ομάδας σε όλη την πορεία της στην Α’ Εθνική, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών σε πλέι οφ και μπαράζ.

Ο Ρακιντζόγλου, με τον οποίο αρχίσαμε το κείμενό μας, ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ΑΕΛ στην παρθενική της παρουσία στην κατηγορία. Στις 30 Σεπτεμβρίου 1979, δηλαδή πριν από τριάντα εννιά χρόνια παρά μία ημέρα, ο Λαρισαίος άσος είχε σκοράρει με κεφαλιά κατά της Παναχαϊκής στο Αλκαζάρ, χαρίζοντας επίσης τη νίκη με 1-0 (που ήταν και η πρώτη της ομάδας στην ιστορία της στην Α’ Εθνική).

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το μοναδικό, πριν το σημερινό, γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς με την ΑΕΛ είχε επιτευχθεί επίσης κατά του Παναιτωλικού, στο 4-2 του περασμένου Απριλίου στο AEL FC Arena.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς