33.4 C
Athens

Νέα κίνηση με Σέντρικ Χέντερσον από τον ΠΑΟΚ

Τη δεύτερη μεταγραφή του σε μία μέρα μετά από αυτή του Κρούζερ ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος έχει μπει δυνατά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι και προχώρησε στην απόκτηση και του Σέντρικ Χέντερσον (24 χρονών, 1.98 μέτρα) με συμβόλαιο ενός έτους.

Πρόκειται για την 6η μεταγραφή των Ασπρόμαυρων μετά τους Κρούζερ, Μπάρτλεϊ, Παπαδάκη, Ρέινολντς και Κατσίβελη.

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Cedric Henderson Jr., ο οποίος θα αγωνιστεί με την ομάδα μας τη σεζόν 2024-25. Καλωσορίζουμε τον Cedric, στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ…

O Cedric Henderson Jr., γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 2000 στο Memphis του Tennessee, έχει ύψος 1μ.98 και αγωνίζεται ως σμολ φόργουρντ και γκαρντ. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του Cedric Henderson έπαιξε μπάσκετ και στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε 5 σεζόν στο ΝΒΑ (με Cleveland Cavaliers και Golden State Warriors).

O Cedric Henderson Jr. αγωνίστηκε τρεις σεζόν στο πανεπιστήμιο Campbell, αλλά αποφοίτησε από το Arizona τη σεζόν 2022-23. Σε 25 παιχνίδια με τους Wildcats είχε 8,1 πόντους (με 40% στα τρίποντα), 3,5 ριμπάουντ, 1,1 ασσίστ κατά μέσο όρο.

Στη ρούκι του χρονιά ως επαγγελματίας, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Ρουμανίας τη σεζόν 2023-24 και σε 34 παιχνίδια με την BC Constanta είχε 15,9 πόντους (με 41,7% στα τρίποντα και 85% στις βολές), 3,9 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά αγώνα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς