31.3 C
Athens

Η βόμβα των Αγγελόπουλων έσκασε: Ο Σάσα Βεζένκοφ αφήνει το NBA για τον Ολυμπιακό!

Ο Βούλγαρος σταρ αποφάσισε να αφήσει το NBA και να απορρίψει την πρόταση του Παναθηναϊκού προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι του και να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα με ηγεμονικό συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας

Ο Σάσα Βεζένκοφ επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του! Ο Βούλγαρος φόργουορντ αφήνει οριστικά το NBA και μετά από έναν χρόνο γυρίζει στον Ολυμπιακό για να τελειώσει τη δουλειά που… άφησε στη μέση!

Ο 29χρονος αποφάσισε να αποχωρήσει από το NBA και τους Τορόντο Ράπτορς – οι οποίοι πήραν με ανταλλαγή τα δικαιώματά του από τους Σακραμέντο Κινγκς – αρνήθηκε να συνεχίσει εκεί και παράλληλα είπε όχι και στη μεγάλη πρόταση του Παναθηναϊκού γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο παρά μόνο τους Ερυθρόλευκους! Επιστρέφει σπίτι του και σε αυτό θα μείνει με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να τινάζουν την μπάνκα και να του προσφέρουν ηγεμονικό συμβόλαιο πολυετούς διάρκειας (τετραετές) με μυθικές απολαβές!

Αυτά που πέρασαν κι αυτά που έρχονται (μέρος 2ο): Το ΣΕΦ, ο Βεζένκοφ, ο Φαλ και η απόλυτη προτεραιότητα των διαβατηρίων

Πριν από έναν χρόνο ο 29χρονος αποφάσισε να αποχωρήσει ως MVP της EuroLeague προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη με τους Κινγκς ωστόσο η εμπειρία του – όσο σημαντική κι αν αποδείχθηκε για την καριέρα του – δεν ήταν η καλύτερη.

Ο Ολυμπιακός έκανε την κίνηση… ματ του καλοκαιριού με τον Βεζένκοφ να επιστρέφει και να ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο τους Ερυθρόλευκους με στόχο τις κούπες!

Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι με την ταυτόχρονη απόκτηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ βρίσκουν δύο ελληνικά διαβατήρια υψηλής ποιότητας και στις θέσεις «4» και «5» δημιουργούν μια ακαταμάχητη front line.

Η σεζόν 2022/23 ήταν μακράν η κορυφαία για τον Σάσα που στη EuroLeague μέτρησε 17,6 πόντους με 66% στο δίποντο, 38% στο τρίποντο, 88% στις βολές καθώς και 6,8 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ για να αναδειχθεί MVP της κανονικής περιόδου και να φτάσει ως τον τελικό με τον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση και των τριών τίτλων.

Την περασμένη σεζόν σε 42 παιχνίδια με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς μέτρησε 5,4 πόντους με 37,5% στο τρίποντο και 2,3 ριμπάουντ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς