27.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Λάρνακας 2-1: Άρεσε στο πρώτο μέρος, ανεπίσημο ντεμπούτο για Καμαρά και Τσιφτσή

Θετική γεύση αφήνει στον ΠΑΟΚ το πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με τους πρωταθλητές Ελλάδας να επικρατούν με 2-1 της ΑΕΚ Λάρνακας σε μια αναμέτρηση όπου πραγματοποίησαν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους οι Τσιφτσής και Καμαρά.

Χάρη στην ομοιογένεια της ενδεκάδας του πρώτου μέρους, οι Ασπρόμαυροι έδειξαν καλύτεροι στα 45′ με τον Εκόνγκ να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα μετά τον τραυματισμό του και τον Κουαλιάτα να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 28ο λεπτό μετά από πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας, ο Ντεσπόντοφ γύρισε στην περιοχή των Κύπριων και ο Σβαμπ έκανε το 1-0.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ Λάρνακας με τον Φαράζ είχε δοκάρι στο 31′ και οχτώ λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Σβαμπ τροφοδότησε κάθετα τον Μουργκ (ο Οζντόεφ άφησε πανέξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του) και ο Αυστριακός έκανε το 2-0.

Οι Κύπριοι μείωσαν στο σκορ στο 52′ όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Καμπρέρα με το σώμα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Η ΑΕΚ Λάρνακας που τερμάτισε 2η στην ισοβαθμία με τον ΑΠΟΕΛ (έχασε το πρωτάθλημα) ήταν μακράν πιο επικίνδυνη στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε καλό πρόσωπο, είχε μία τελική προσπάθεια (ένα σουτ του Βιεϊρίνια από πλάγια θέση) με έντεκα νέα πρόσωπα (ανεπίσημο ντεμπούτο για Τσιφτσή και Καμαρά) με τον πρώην τερματοφύλακα του Αστέρα να κάνει σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Σάντσες.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο: Κοτάρσκι, Ότο, Εκόνγκ, Μιχαϊλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτο: Τσιφτσής, Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Τσιγγάρας, Καμαρά, Γκούμας, Τάισον, Βιεϊρίνια, Μπράντον

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς