29.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Το παρασκήνιο με Βιλντόσα και το έξτρα κίνητρο που έφερε η διαρκής στοχοποίηση από τον Αταμάν

Ο Insider του ΑΘΛΟΥ γράφει για το παρασκήνιο της μεταγραφής Βιλντόσα στον Ολυμπιακό και αναλύει το πώς η διαρκής στοχοποίηση του Αργεντινού από τον Εργκίν Αταμάν του έδωσε ένα τεράστιο κίνητρο για ευθείες «απαντήσεις»

Μετά από έναν (δύσκολο) χρόνο στα πράσινα, ο Λούκα Βιλντόσα θα επιστρέψει στα ερυθρόλευκα. Όχι βεβαίως του Ερυθρού Αστέρα, αλλά του Ολυμπιακού. Για τα περί δυσκολίας λίγο – πολύ είναι γνωστά τα δεδομένα. Ο Αργεντινός με το ιταλικό διαβατήριο στοχοποιήθηκε από τον Εργκίν Αταμάν πολύ νωρίς και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Τούρκος τεχνικός τον κάρφωσε δημόσια.

Συμπεριφορές σαν κι αυτήν ασφαλώς και δεν συνηθίζονται από κάποιον προπονητή, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν εργάζεται: είτε είναι σε πάγκο ομάδας Euroleague, είτε σε σύλλογο της Β’ ΕΣΚΑ. Το σίγουρο είναι πως ο Βιλντόσα δεν αποτέλεσε μεταγραφική επιλογή του Αταμάν, οπότε μετατράπηκε σε έναν μάλλον εύκολο στόχο.

Η πρώτη προειδοποιητική βολή του Τούρκου ήρθε πριν καν ξεκινήσει επίσημα η σεζόν. Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του Σούπερ Καπ, ο Αταμάν είχε αναφερθεί στον τραυματισμό του Βιλντόσα. Όχι βεβαίως για να δείξει το ενδιαφέρον του ή να υπογραμμίσει την ενδεχόμενη απώλεια του Αργεντινού, αλλά επί της ουσίας για να τον καταστήσει υπεύθυνο στην ενδεχόμενη επιβάρυνση του Κώστα Σλούκα.

Αταμάν: Ο τραυματισμός του Βιλντόσα επιδρά αρνητικά στον Σλούκα, μπορώ να οδηγήσω τον ΠΑΟ στο Βερολίνο

Οι όποιες απορίες για το πού βρισκόταν η σχέση Αταμάν και Βιλντόσα λύθηκαν οριστικά στα μέσα Οκτώβρη, όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε πρωτοφανή επίθεση στον παίκτη του. Η ατάκα «ο Βιλντόσα έπαιξε ξανά χάλια», πέρα από ενδεικτική για τον χαρακτήρα του Τούρκου τεχνικού, δύσκολα μπορεί να ειπωθεί από οποιονδήποτε προπονητή για έναν παίκτη που έχει παίξει ελάχιστα ματς με τη νέα του ομάδα και μόλις 15 μέρες μετά την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Αταμάν: Ο Βιλντόσα έπαιξε ξανά χάλια, δεν πήραμε τίποτα από τους πόιντ γκαρντ

Η σταγόνα που μάλλον ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε τον Απρίλιο όταν ο Αταμάν επιτέθηκε εκ νέου στον Αργεντινό μετά το ματς με τον Κολοσσό για το Top6. Το «έγκλημα» του Βιλντόσα ήταν η… αστοχία του (1/7 σουτ), ωστόσο όλοι καταλαβαίναν ότι πίσω από τη διαρκή στοχοποίησή του κρυβόταν το γεγονός ότι ο Τούρκος δεν τον είδε ποτέ με καλό μάτι.

Απίστευτο ξέσπασμα Αταμάν κατά του Βιλντόσα: «Δεν μπορεί να διεκδικεί χρόνο στη Euroleague με τέτοια εμφάνιση»

Εκείνο το ξέσπασμα μάλιστα έφερε την αντίδραση του μεγάλου Πάμπλο Πριτζιόνι, που ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής σχολίασε στο X – Twitter πως «θα πρέπει να δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό στους παίκτες του και να τους βοηθά να παίζουν καλύτερα αντί να τους κατηγορεί δημόσια».

Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το επίπεδο και το ήθος του, ο Αταμάν μίλησε άκρως απαξιωτικά για τον Πριτζιόνι, αναφερόμενος σε εκείνον «ένας τύπος που ήταν κάποτε παίκτης» αλλά και ότι «μόλις σήμερα έμαθα ότι είναι βοηθός προπονητής στο NBA». Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, για τον τεχνικό της εθνικής Αργεντινής και έναν άνθρωπο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα.

Αταμάν για Πριτζιόνι: Ένας τύπος που ήταν κάποτε παίκτης άρχισε να μπλέκεται με εμάς

Αν όλα αυτά έγιναν δημόσια, μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος τι θα συνέβαινε σε πιο πριβέ επίπεδο. Θεωρείται δεδομένο ότι ο Βιλντόσα δεν ένιωσε ούτε μια φορά «καλοδεχούμενος» υπό τις οδηγίες του Αταμάν και εννοείται ότι η αιτία γι’ αυτό δεν ήταν η αστοχία του σε κάποια ματς.

Στην περίπτωση που ο Τούρκος προπονητής εφάρμοζε τους ίδιους κανόνες για όλους, θα είχε κράξει και τον Κέντρικ Ναν ο οποίος στα πρώτα παιχνίδια του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν σταθερά άστοχος. Για παράδειγμα, στο τέταρτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του (κόντρα στη Βαλένθια), ο Ναν είχε 1/8 σουτ αλλά προφανώς δεν υπήρξε οποιαδήποτε δημόσια αντίδραση από τον Αταμάν. Διότι απλούστατα ο Αμερικανός ήταν επιλογή του (ασχέτως αν ο Ολυμπιακός τον είχε φέρει στην επιφάνεια κάποιους μήνες νωρίτερα) και ήταν αποφασισμένος να τον στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται.

Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως ο Λούκα Βιλντόσα έζησε προσωπικά μια εφιαλτική σεζόν σε καθημερινό επίπεδο, έστω κι αν η ομάδα του πανηγύρισε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος. Ακριβώς αυτή η σκληρή καθημερινότητα ήταν που τον τροφοδότησε με έξτρα κίνητρο, ώστε να υπάρξει η προσέγγιση προς την πλευρά του Ολυμπιακού…

Από τη στιγμή που προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός του Κίναν Έβανς, άνοιξε και πάλι μια θέση στα γκαρντ, αφού ήταν δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι αποκτούσαν δυο παίκτες στην περιφέρεια. Ο ένας ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με το χρυσό ελληνικό διαβατήριο και το όνομα του δεύτερου παρέμενε μυστικό μέχρι να διαρρεύσει το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του γνωρίζουν άριστα το ποιος είναι και το τι μπορεί να προσφέρει ο Βιλντόσα. Όπως γνωρίζουν καλά και τον τρόπο που θα τον διαχειριστούν όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε ψυχολογικό. Ο Αργεντινός είχε άψογη συνεργασία με τον Φίλιπ Πετρούσεφ πρόπερσι στον Ερυθρό Αστέρα και στο πρόσωπό του βρήκε μια αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για το πώς είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό.

Γνωρίζοντας πια ότι το κλίμα στο ΣΕΦ είναι τέτοιο που κάθε παίκτης νιώθει σαν στο σπίτι του και αυτό βοηθά άπαντες ώστε να αποδίδουν καμιά φορά ακόμα και πάνω από τις φαινομενικές τους δυνατότητες μέσα από το σύνολο, ο Βιλντόσα ακύρωσε οποιαδήποτε άλλη σκέψη για διαφορετικό προορισμό. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαπίστωσαν τη μεγάλη επιθυμία του να φορέσει τα ερυθρόλευκα και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, οι Πράσινοι ήθελαν καταρχάς να απαλλαγούν από το συμβόλαιο του Αργεντινού αφού η συνύπαρξή του με τον Αταμάν μόνο περαιτέρω τριβές θα προκαλούσε. Όταν όμως πήραν χαμπάρι ότι η επόμενη ομάδα του ίσως βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω, αποπειράθηκαν να εμποδίσουν τη μετακίνησή του.

Μόνο που κάτι τέτοιο ήταν επί της ουσίας αδύνατον. Αφενός επειδή δεν προβλεπόταν οποιοσδήποτε αντίστοιχος όρος στη συμφωνία και ήταν αδύνατον να περιληφθεί εκ των υστέρων. Και αφετέρου επειδή στο δίλημμα «τον αφήνουμε να πάει στον Ολυμπιακό ή τον πληρώνουμε για ακόμη έναν χρόνο;» η απάντηση ήταν προφανής. Έστω και γνωρίζοντας πως ο Βιλντόσα θα έχει πλέον έξτρα κίνητρα όχι μόνο για να αποδείξει τι παίκτης είναι, αλλά και για να δώσει άμεσες «απαντήσεις» σε εκείνον που τον απαξίωνε για μια ολόκληρη σεζόν…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Σενάριο από Τουρκία εμπλέκει Ολυμπιακό και Αμπουμπακάρ σε περίπτωση αποχώρησης Ελ Κααμπί

Τα τουρκικά ρεπορτάζ βιάζονται να ντύσουν τον Ελ Κααμπί στα χρώματα της Φενέρ και παρουσιάζουν τον Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας ως πιθανό αντικαταστάτη του στον Ολυμπιακό

20 χρόνια από το έπος του 2004: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης

20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η Ελλάδα σόκαρε την Ευρώπη και έβγαλε όλη τη χώρα στους δρόμους για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Euro

Βόμβα της UEFA στην Πόρτο: «Πουλήστε για να σωθείτε», Κάρμο, Κονσεϊσάο και Γουέντελ οι πρώτοι της λίστας

Η Πόρτο είναι αναγκασμένη να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της UEFA, η οποία την καλεί να πουλήσει άμεσα αρκετούς παίκτες της ώστε να αποκτήσει ρευστότητα και να καλύψει τις οφειλές της