16.9 C
Athens

Αταμάν για Πριτζιόνι: Ένας τύπος που ήταν κάποτε παίκτης άρχισε να μπλέκεται με εμάς

Με απαξιωτικό τρόπο και ειρωνικές ατάκες απάντησε στην τοποθέτηση του Πάμπλο Πριτζιόνι ο φανερά ενοχλημένος Εργκίν Αταμάν.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής και θρύλος του αργεντίνικου μπάσκετ υποστήριξε πως ο Αταμάν θα πρέπει να σέβεται περισσότερο τους παίκτες του αντί να τους κατηγορεί δημόσια, με αφορμή το πρωτοφανές «άδειασμα» του Τούρκου τεχνικού στον Λούκα Βιλντόσα μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό, με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να τού απαντά σε έντονο ύφος προτρέποντάς τον να μην ασχολείται με τις ομάδες της Ευρώπης, ενώ τόνισε ότι μόλις σήμερα έμαθε ότι είναι βοηθός προπονητή σε ομάδα του NBA.

Πριτζιόνι για Αταμάν: «Θα πρέπει να βοηθά τους παίκτες του να παίζουν καλύτερα αντί να τους κατηγορεί δημόσια»

Aναλυτικά τα όσα ανέφερε ως απάντηση στον Πριτζιόνι ο Αταμάν στη media day για το ματς με την Άλμπα:

«Στις ομάδες συμβαίνουν κάποια πράγματα ανάμεσα σε έμενα, στους παίκτες μου και στον σύλλογο. Για μένα είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, κάνουμε τη δουλειά μας για τον κόσμο μας και για τους ανθρώπους μας. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όλους. Όχι μόνο για τον προπονητή, όχι μόνο για το κλαμπ.

Αυτό που μου φάνηκε περίεργο ήταν ότι έμαθα σήμερα ότι ένας τύπος που ήταν παίκτης παλιότερα και τώρα προπονεί ως assistant coach στο NBΑ, άρχισε να μπλέκεται με τις δικές μας καταστάσεις. Το NBA είναι ένας σοβαρός οργανισμός για αυτό και δεν θα απαντήσω σε αυτόν. Το NBA θα πρέπει να δράσει για τον προπονητή του για να μην μπλέκεται στο εσωτερικό άλλων συλλόγων στην Ευρώπη.

Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάποιον από το NBA να ασχολείται με αυτά που συμβαίνουν στους άλλους συλλόγους. Να επικεντρωθεί στη δουλειά του, στον δικό του σύλλογο. Εγώ ξέρω τι κάνω και ο μοναδικός μας στόχος είναι να προκριθούμε στα playoffs μέσω της δεύτερης θέσης, να πάμε στο Final Four και να παλέψουμε για τον τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος μας και όχι να αντιδράμε σε αυτά που λένε πρώην παίκτες που μόλις έμαθα ότι προπονούν σε ομάδες του NBA».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς