27.6 C
Athens

Μήτογλου: Ο κόουτς θέλει να είμαστε μία σκληρή ομάδα, να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στον Γιάννη

Η εθνική Ελλάδας έπαιξε ωραίο μπάσκετ για μεγάλο διάστημα του τελευταίου φιλικού πριν το Προολυμπιακό τουρνουά απέναντι στις Μπαχάμες, επικράτησε άνετα με 102-75 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στη δράση όντας αρκετά κεφάτος αλλά άπαντες στις τάξεις της «γαλανόλευκης» να αγωνιούν για την κατάσταση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη που αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν τη λήξη.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν επίσης θετικός με 18 πόντους και στις δηλώσεις του μετά το ματς στην ΕΡΤ τόνισε πως ο Βασίλης Σπανούλης θέλει να βλέπει σκληράδα από όλους τους παίκτες για να προσθέσει πως η ομάδα πρέπει να προσαρμόσει το παιχνίδι της πάνω στον σούπερ σταρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν πολύ σημαντικά αυτά τα φιλικά για να διαμορφώσουμε μια εικόνα για το πώς θέλουμε να παίξουμε. Δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας, έπρεπε γρήγορα να δεθούμε σαν ομάδα και να δούμε τι να βελτιώσουμε. Η εικόνα μας μέχρι τώρα είναι πολύ καλή, υπάρχει μεγάλη θέληση και τώρα το μυαλό μας είναι στα επίσημα παιχνίδια. Ο κόουτς θέλει να είμαστε μια σκληρή ομάδα, να βλέπει όρεξη και να βλέπει νικητές.

Είδαμε μια τελείως διαφορετική ομάδα, όλοι πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στον Γιάννη (Αντετοκούνμπο), αλλά ξέρουμε πώς κινούμαστε, έχουμε πολύ καλή χημεία μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο Γιάννης είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις, κάνει τα πάντα στο γήπεδο… Ο ρόλος μας είναι να ξέρουμε πού να κινηθούμε όταν βρίσκεται στο γήπεδο.

Ο Καλάθης και ο Γουόκαπ είναι εξαιρετικοί πλέι μέικερ, είναι pass first και team first παίκτες, βάζουν την ομάδα πάνω από όλους. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι στο Προολυμπιακό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς