18.8 C
Athens

Το έπος του Έμιρεϊτς μέσα από ένα απίθανο video!

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Ολυμπιακός ανάγκασε την Άρσεναλ και ολόκληρη την Ευρώπη να υποκλιθούν στο μεγαλείο του

Με την σπουδαιότερη εκτός έδρας ευρωπαϊκή του νίκη μέχρι την… επόμενη συνδέεται άρρηκτα για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία!

Συμπληρώνονται κιόλας τρία χρόνια από την μαγική κι ονειρεμένη βραδιά της 29ης Σεπτεμβρίου του 2015, όπου ο Ολυμπιακός  με τον Μάρκο Σίλβα στην άκρη του πάγκου του πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από το «Emirates» επικρατώντας της Άρσεναλ με 3-2 κι ανάγκασε ολόκληρη την Ευρώπη να παραμιλάει!

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για τον Ολυμπιακό επί βρετανικού εδάφους έπειτα από 13 απόπειρες σ’ όλες τις διοργανώσεις, αλλά εξόχως σημαντική για την αίγλη του συλλόγου!

Για την ιστορία τα γκολ εκείνου του ερυθρόλευκου θριάμβου πέτυχαν οι Φελίπε Πάρντο (33’), Κώστας Φορτούνης (40’ με απευθείας κόρνερ) και Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο 66’.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπελερίν (85′ Κάμπελ), Κοσιενλί (56′ Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60′ Ράμσεϊ), Τσαμπερλέιν, Οζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Καμπιάσο, Κασάμι, Σαλίνο, Φορτούνης (86′ Βούρος), Σεμπά (72′ Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγε (46′ Φινμπόγκασον).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς