19.9 C
Athens

Καθαρίζει όποιον αδικεί τον ΠΑΟΚ, επαναφέρει όποιον τον ευνοεί

Πρόκληση από τον Περέιρα βάζει μπουρλότο στο πρωτάθλημα με την επιστροφή του Κούλα Χασάν

Πρόκληση. Ο Περέιρα στέλνει στο σπίτι του όποιον βοηθό αδικεί με τις υποδείξεις του τον ΠΑΟΚ, ενώ αντίθετα δίνει δεύτερη ευκαιρία σε όσους τον ευνοούν.

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής ήταν αυτός που έκανε διεθνή βοηθό τον Βασίλη Καμπούρη από την Εύβοια κι όμως τον καθάρισε σε μια νύχτα. Ο Καμπούρης βαρύνεται για το οφσάιντ που υπέδειξε στον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΟΚ με το οποίο ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Ακπόμ για το 0-2.

Το λάθος του βοηθού καταγράφηκε στο 89΄ της αναμέτρησης λεπτό που ο δικέφαλος του βορρά ήταν ήδη μπροστά στο σκορ. Συνεπώς η σκοπιμότητα της απόφασής του ελέγχεται, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε αγκαλιάσει τη νίκη και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το ματς ολοκληρωνόταν.

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός πινάκων τον βοηθό, δίχως να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία. Έκανε λάθος σε βάρος του ΠΑΟΚ; Εκτελέστηκε.

Στον μαυροπίνακα της Επιτροπής Διαιτησίας μπήκε και ο Παντελής Σπυρόπουλος. Ο επόπτης από την Ανατολική Αττική λανθασμένα σήκωσε τη σημαία του ακυρώνοντας το γκολ του Μασούρα στον αγώνα του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό. Αυτός που ευνόησε τους ερυθρόλευκους, πάει… επίσης σπίτι του.

Ένας άλλος βοηθός όμως που είχε κάνει ανάλογα λάθη, επιστρέφει στους πίνακες. Η διαφορά; Οι υποδείξεις του ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο περίφημος Κούλα Χασάν από την Ξάνθη, στο ματς κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ατρόμητου, δεν είδε στις 24 Ιανουαρίου 2018 ότι ο Πέλκας στο 19΄ της αναμέτρησης είναι σε θέση οφσάιντ και ο διεθνής επιθετικός ανοίγει το σκορ.

Σε αντίστοιχο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ατρόμητου (30 Ιανουαρίου 2016) στο πρωτάθλημα, ο «δικέφαλος του βορρά» ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Μακ να είναι σε θέση οφσάιντ και τον βοηθό Κούλα Χασάν να μη βλέπει τίποτα. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ, αλλά ο Λαζαρίδης στο β΄ μέρος ισοφάρισε.

Ο Ατρόμητος ζήτησε τη διαγραφή από τους πίνακες του βοηθού από την Ξάνθη, καθώς επαναλαμβανόμενη σύμπτωση… Οι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου μάλιστα στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ τρόλαραν τον Κούλα Χασάν, αλλά η ουσία είναι πως στον ημιτελικό πέρασε ο «δικέφαλος του βορρά».

Μια ιδιαιτέρως… καυστική έμπνευση είχαν οι φίλοι του Ατρόμητου στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στο Περιστέρι. Οι Φενταγίν, έφτιαξαν και κουνούσαν επιδεικτικά από την αρχή του αγώνα μια τεράστια σημαία σαν αυτές που κρατούν οι βοηθοί διαιτητών.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι αυτός που κρατούσε τη σημαία, ακολουθούσε συνεχώς από πίσω από την κερκίδα τον… επόπτη κι έκανε παρόμοιες υποδείξεις! Ο Κούλα Χασάν σε αγώνα κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη(0-0), άφησε στο 52΄ τον Τόνσο να φύγει από θέση οφσάιντ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε βάρος του Ολυμπιακού.

Η σκληρή στάση της ΚΕΔ ωστόσο απέναντι στα χοντρά διαιτητικά λάθη αποδεικνύεται επιλεκτική.

Ο επόπτης Χασάν Κούλα από την Ξάνθη που δεν είχε καταφέρει να περάσει τα τεστ στο Καρπενήσι στις 18 Αυγούστου, είχε… νέα ευκαιρία να επιστρέψει στους πίνακες.

Τον έβαλαν κι έτρεξε ξανά. Με τη δεύτερη ευκαιρία τα κατάφερε και πλέον θ’ αξιοποιηθεί όπως και ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) που προάχθηκε φέτος στον πίνακα της πρώτης κατηγορίας, καθώς και οι βοηθοί Γιώργος Κρέτσιμος (Δυτικής Αττικής) και Γιώργος Παλαμίδας (Λακωνίας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς