21.4 C
Athens

Πήγε Κατάρ, Σαουδική Αραβία κι έρχεται… Ελλάδα ο Σαν Φενταγί

Από το πουθενά ο 37χρονος Ελβετός που βρέθηκε στο παρά ένα για το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ

Τον ζήτησε το Κατάρ, τον ζήτησε η Σαουδική Αραβία, ήλθε η σειρά να ζητήσει και η Ελλάδα τον Σαν Φενταγί.

Το νέο… φρούτο που ανακάλυψε ο Μέλο Περέιρα για να διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ την Κυριακή, έχει ελάχιστες διεθνείς εμπειρίες και είναι πιο άπειρος ακόμη και από τον Σάντρο Σάρερ που είχε επιλεγεί αρχικά, αλλά… ξαφνικά τραυματίστηκε.

Ο Ελβετός προγραμματιστής που έχει χόμπι ποδόσφαιρο και κινηματογράφο, δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα ποδοσφαιριστή κι έγινε διαιτητής. Η FIFA δεν του έχει δείξει εμπιστοσύνη, καθώς έχει φθάσει 37 χρονών(γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1981 στο Μούλινγκεν) κι έχει διευθύνει μόλις δύο ματς Champions League στην καριέρα του. Για τον πρώτο προκριματικό το ματς Σούντουβα Λιθουανίας-ΑΠΟΕΛ 3-1 και πέρυσι τον αγώνα Χιμπέρνιανς Μάλτας-Ταλίν 2-0. Ποτέ δεν του έχουν εμπιστευθεί αγώνα εθνικών ομάδων.

Ματς γ΄ διαλογής διηύθυνε και στο Europa League και συγκεκριμένα τους αγώνες Ερυθρού Αστέρα- Ίρτις Καζακστάν 2-0 και Μπάλα Ουαλίας-ΑΙΚ 0-2.

Τελευταίο παιχνίδι που διηύθυνε στο πρωτάθλημα της Ελβετίας ήταν αυτό ανάμεσα στη Γιουνγκ Μπόις και την Βασιλεία, όπου οι γηπεδούχοι σάρωσαν 7-1.

Ο Σαν Φενταγί έχει σφυρίξει σε τέσσερα ματς του Αυστριακού πρωταθλήματος, ενώ έχει πάει σε Κατάρ για το ματς Αλ Ραγιάν-Αλ Γκαράφα 3-2(25 Νοεμβρίου 2017) και σε Σαουδική Αραβία για τον αγώνα Αλ Ταβούν-Αλ Κουαντσία 1-3(4 Μαρτίου 2017).

Με αυτές τις περγαμηνές ο Σαν Φενταγί, έρχεται στην Ελλάδα να διευθύνει τον πιο σημαντικό αγώνα της καριέρας του την Κυριακή(20:30) στο Καραϊσκάκη, καθώς οι γνωριμίες του Περέιρα δεν φάνηκαν αρκετές να βρεθεί κάποιος καλύτερος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς