32.2 C
Athens

«Βόμβες» Πογέτ για την ΕΠΟ του Μπαλτάκου: «Δεν θα πάρεις αυτόν τον παίκτη στην εθνική και δεν θα παίξεις στο Καραϊσκάκης»

Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Ελλάδας έριξε... βόμβες για την κατάσταση που επικρατούσε στην ΕΠΟ επί εποχής Μπαλτάκου με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να του απαγορεύουν να καλέσει συγκεκριμένους παίκτες αλλά και να προπονήσει την ομάδα του στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Η κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΟ με τον Τάκη Μπαλτάκο στη θέση του προέδρου μπορεί να χαρακτηριστεί -με τον πιο ευγενικό τρόπο- ως χαοτική, κάτι που φάνηκε τόσο στη λειτουργεία των ελληνικών πρωταθλημάτων σε όλα τα επίπεδα όσο και στα θέματα διαιτησίας αλλά και της χιλιοταλαιπωρημένης εθνικής Ελλάδας, που για άλλη μία φορά απέτυχε να προκριθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, αυτής του Euro 2024 που ξεκινά την Παρασκευή.

Απαραίτητη η παραπάνω εισαγωγή για να γίνουν πιο κατανοητά τα όσα είπε-αποκάλυψε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, σε συνέντευξή του στους «Betarades» η οποία ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί ολόκληρη.

Αρκεί όμως ένα μικρό δείγμα για να καταλάβει και ο πιο ανενημέρωτος σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την… κεφαλή του (ΕΠΟ) πως τόσα χρόνια λειτουργούσε με έναν τρόπο που μόνο κακό μπορούσε να κάνει στο προϊόν και φυσικά αποθάρρυνε αρκετούς από το να ακολουθήσουν ή να εμπιστευθούν την εθνική ομάδα.

Συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός τεχνικός τα είπε όλα με δύο του ατάκες, για τον παρεμβατικό ρόλο της Ομοσπονδίας στις αποφάσεις του που αφορούσαν μέχρι και τις κλήσεις στην εθνική -με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό του Κώστα Φορτούνη– αλλά και το γεγονός πως ενώ τα είχε βρει ο ίδιος με τον Ολυμπιακό για τη χρήση του «Γ. Καραϊσκάκης» ώστε να προπονηθεί εκεί η εθνική, η ΕΠΟ τού άναψε κόκκινο φως για λόγους που όλοι μπορούν να καταλάβουν… Ή έστω να φανταστούν!

«Εγώ κάλεσα μια μέρα τον Ολυμπιακό, μίλησα με κάποιον, που δεν θέλω να πω το όνομά του, και ο Ολυμπιακός μού προσέφερε το “Καραϊσκάκης” για να προπονηθεί η Εθνική, και η Ομοσπονδία είπε όχι. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, ήμουν ανοιχτός σε όλους, εμένα ξέρουν. Οι πολιτικές πάνε ενάντια στην Εθνική ομάδα. Δεν καλείς αυτόν τον παίκτη, πόσους παίκτες κάλεσες από τη μία ομάδα, πόσους από την άλλη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πογέτ, με το υπόλοιπο κομμάτι της συνέντευξής του να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Betarades.gr (@betarades.gr)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς