26.1 C
Athens

Σάουθγκεϊτ: Εάν δεν κατακτήσουμε το Euro, πιθανότατα δεν θα συνεχίσω στον πάγκο της Αγγλίας

Ξεκάθαρος ήταν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου, λέγοντας πως αν τα Τρία Λιοντάρια δεν τα καταφέρουν, πιθανότατα δεν θα συνεχίσει στον πάγκο τους.

Η Αγγλία βρίσκεται στον 3ο όμιλο μαζί με Σερβία, Δανία και Σλοβενία και θέλει να επαναλάβει την πορεία του προηγούμενου Euro που έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά με διαφορετική κατάληξη.

Οι δηλώσεις του Σάουθγκεϊτ:

«Εάν δεν νικήσουμε, πιθανότατα δεν θα είμαι εδώ. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία. Νομίζω ότι περίπου οι μισοί ομοσπονδιακοί προπονητές φεύγουν μετά από ένα τουρνουά – αυτή είναι η φύση του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Είμαι εδώ σχεδόν οκτώ χρόνια τώρα και έχουμε φτάσει πολύ κοντά. Δεν μπορείς να βάζεις συνεχώς τον εαυτό σου μπροστά στο κοινό και να λες ”Λίγο ακόμα παρακαλώ”, καθώς κάποια στιγμή ο κόσμος χάνει την πίστη του. Αν θέλουμε να είμαστε μεγάλη ομάδα και εγώ θέλω να είμαι κορυφαίος προπονητής, πρέπει να αποδίδεις στις μεγάλες στιγμές».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς