18 C
Athens

Μπορεί να γίνει στο Καλλιμάρμαρο το Final Four του 2020;

Ερωτηματικά γέννησε η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πως το Final Four ίσως γίνει στην Αθήνα, αλλά όχι στο ΟΑΚΑ

Στο τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου βρέθηκε ο CEO της Euroleague,  Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος είχε συζήτηση με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο και μέσα στα πολλά που είπαν οι δύο άνδρες συγκαταλέγεται και το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το Final Four του 2020 στην Αθήνα.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα στο Sport FM, τόνισε πως η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται να γίνει το Final Four στην Αθήνα, χωρίς όμως να αποτελεί το ΟΑΚΑ μονόδρομος, γεγονός που μας γεννά ερωτήματα για το που θα μπορούσε να γίνει.

Δύο είναι τα μεγάλα γήπεδα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν (στην Αθήνα πάντα), το μεγάλο γεγονός. Το ένα είναι το ΟΑΚΑ και το άλλο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το ΣΕΦ είχε φιλοξενήσει πολλές μεγάλες μπασκετικές διοργανώσεις οι οποίες είχαν γίνει παλιότερα στην Ελλάδα, όπως το Eurobasket του 1987, όταν και η ομάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Φασούλα πήραν το Ευρωπαϊκό, αλλά και το Final Four του 1993, το οποίο κατέκτησε η Λιμόζ.

H πιο τρελή σκέψη σίγουρα θα ήταν ένας χώρος-έκπληξη, όπως το Καλλιμάρμαρο, το οποίο είχε φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968. Σε εκείνον τον τελικό η ΑΕΚ είχε καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, το οποίο ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο στην ιστορία του Ελληνικού ομαδικού αθλητισμού.

Κάτι τέτοιο βέβαια φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, καθώς θα πρέπει να γίνει ειδική διαμόρφωση του χώρου, ώστε να μπορέσουν να γίνουν ακόμα και με άσχημες καιρικές συνθήκες κανονικά οι τελικοί του Final Four. Στα θετικά θα πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός της τεράστιας χωρητικότητας, η οποία θα δώσει την ευκαιρία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα απίστευτο ρεκόρ, το οποίο θα είναι αξεπέραστο. Όπως επίσης και το γεγονός πως θα συναντηθεί το μέρος όπου σηματοδοτεί την απαρχή της σύγχρονης παγκόσμιας αθλητικής ιστορίας, καθώς εκεί έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, με την σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Όλα αυτά μένει να τα δούμε στο προσεχές διάστημα, όταν και οι άνθρωποι της Euroleague θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς