25.9 C
Athens

Τεντόγλου: «Δε μου αρέσει να είμαι το παιχνίδι τους και να με χρησιμοποιούν για τα πειράματά τους»

Μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, ο Έλληνας... υπερπρωταθλητής αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να κάνει τριπλούν, ρίχνοντας τα βέλη του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου

Ως αποτέλεσμα μιας ακόμα πρωτιάς, αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ο Μίλτος Τεντόγλου φόρεσε το βράδυ της Κυριακής το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του, υπό τους ήχους του ελληνικού εθνικού ύμνου.

Μετά την απονομή, ο Έλληνας… υπερπρωταθητής μίλησε για την επιτυχία του και αναφέρθηκε ξανά στο ενδεχόμενο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τριπλούν, ενόψει των αλλαγών που σχεδιάζονται στο μήκος.

Οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους στο μήκος:
«Για μένα στους αγώνες που κάνω μετράει η επίδοση που θα κάνω, το πως θα αγωνιστώ, αν μπορώ να δώσω μια μεγάλη μάχη. Έχω κερδίσει αυτόν τον τίτλο για τρίτη φορά, έχω κερδίσει όλους τους τίτλους από μια φορά αλλά δεν κυνηγάω κάποιο σερί, να μαζέψω όσα μετάλλια μπορώ. Μου αρέσει απλά να αγωνίζομαι και να κάνω καλές επιδόσεις».

Το δύσκολο κομμάτι είναι να έχεις θέληση για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και να κυνηγάς τα μετάλλια και τις μεγάλες επιδόσεις. Αλλά βρίσκω κάθε φορά τον τρόπο, κάθε χρόνο προσπαθώ να βελτιώνομαι. Μου αρέσει να αγωνίζομαι, να κάνω μεγάλα άλματα».

Για το αν εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο να κάνει τριπλούν:
«Καταρχάς να πω πως είναι από το αγαπημένα μου αγωνίσματα. Το τριπλούν μου αρέσει, θα ήθελα να το κάνω. Θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα με τις αλλαγές που θέλει να κάνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, γιατί δε μ’ αρέσουν αυτά που κάνουν. Δε μου αρέσει να είμαι το παιχνίδι τους και να με χρησιμοποιούν για τα πειράματα τους».

Αν είναι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:
«Είμαι έτοιμος για το Παρίσι. Έχουμε ακόμα καιρό, αλλά εγώ νιώθω έτοιμος να τα δώσω όλα και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ελπίζω να κερδίσω ξανά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς