20.8 C
Athens

«Πυρηνικό οπλοστάσιο» το κέντρο του Ολυμπιακού

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, έχει την ευτυχή συγκυρία να διαθέτει εξαιρετικά «δίδυμα» στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής

Την ευτυχία να διαθέτει το ποιοτικότερο ίσως ρόστερ των τελευταίων ετών του Ολυμπιακού βιώνει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει βάσιμα στις υπηρεσίες παικτών εμβέλειας και ιδιαίτερα ποιοτικούς, οι οποίοι  μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα και να ηγηθούν στο εγχείρημα της φετινής περιόδου, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η χθεσινή αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, ήρθε να πιστοποιήσει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει 26 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές και ότι «σφύζει» από ποιοτικές λύσεις σε όλες του τις γραμμές.

Στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό εάν αναλογιστεί κανείς ότι η φετινή σεζόν προβλέπεται ιδιαίτερα ανηφορική και με διαδοχικούς κρίσιμους αγώνες σε Ελλάδα και Europa League.

Η δυναμική επιστροφή του Γιάγια Τουρέ μετά από 12,5 χρόνια, με τον Ιβοριανό να αναλαμβάνει την μπαγκέτα του ηγέτη και του οργανωτή, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πρώτες παρουσίες των Γκιγιέρμε, Ναουέλ, Σα και φυσικά του σκόρερ Δημήτρη Μάνου, ήρθαν να υπενθυμίσουν του λόγου το αληθές.

Βέβαια, η γραμμή στην οποία επικρατεί μία πληθώρα ποιοτικών επιλογών για τον Πέδρο Μαρτίνς, δεν είναι άλλη από τη μεσαία γραμμή.

Εκεί, όπου η επιβλητική παρουσία των Γιάγια Τουρέ και Γκιγιέρμε Τόρες ήρθε για να δημιουργήσει ευχάριστο πονοκέφαλο στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις ειδικές συνθήκες του κάθε αγώνα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι ερυθρόλευκοι αυτή τη στιγμή διαθέτουν έξι παίκτες πολύ ποιοτικούς στις θέσεις του ανασταλτικού μέσου, του κεντρικού χαφ και του δημιουργικού μέσου και κυρίως παρουσιάζονται πολύ ποιοτικά δίδυμα, τα οποία δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείςμ ακόμη και σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ σε πρωταθλήματα πολύ μεγαλύτερης λάμψης από το ελληνικό.

Ο λόγος για τους Μαντί Καμαρά και Γκιγιέρμε, οι οποίοι καλύπτουν με ιδιαίτερη ευχέρεια τη θέση του ανασταλτικού χαφ, οι Μπίμπαρς Νάτχο και Ανδρέας Μπουχαλάκης, οι οποίοι ξεχωρίζουν ως «οκτάρια» και φυσικά οι Γιάγια Τουρέ και Κώστας Φορτούνης σε ρόλο οργανωτή. Στοιχείο, που παρέχει στον Πέδρο Μαρτίνς τη δυνατότητα να επιλέγει κατά περίσταση το σχήμα που θα εμπιστευθεί για τις ανάγκες του κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Εάν συμπεριληφθεί στους παραπάνω και ο Θανάσης Ανδρούτσος, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των επιλογών που καλείται να διαχειριστεί ο Πέδρο Μαρτίνς, διαθέτοντας ένα «πυρηνικό οπλοστάσιο», το οποίο περιμένει να αξιοποιήσει στη μάχη τόσο του πρωταθλήματος όσο και της διεκδίκησης ευρωπαϊκής διάκρισης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς