27.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Η επιτομή της ομαδικότητας και η μαγική τριάδα που έδωσε το σύνθημα στο ΟΑΚΑ (vid)

Η τριάδα Γουόκαπ - Γκος - Μιλουτίνοφ ήταν εκείνη που σμπαράλιασε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ωστόσο η ομαδικότητα και το καθαρό μυαλό αποτέλεσαν τους κύριους παράγοντες του ερυθρόλευκου μπρέικ, προς απάντηση όσων θεωρούσαν ξεγραμμένο τον Ολυμπιακό

Πιστός στις μπασκετικές αρχές που τον διακρίνουν, ο Ολυμπιακός με εκπληκτική εμφάνιση πήρε στα χέρια του του πλεονέκτημα έδρας μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ στον 1ο τελικό του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό και κρατά χαμηλούς τόνους ενόψει της μεγάλης μάχης της Παρασκευής στο ΣΕΦ.

Η απουσία του Μουσταφά Φαλ έχει προκαλέσει ένα σημαντικό κενό στη front line ωστόσο στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε αυτό που για μήνες (ή πιο σωστά για… χρόνια) φωνάζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφορικά με τους ρόλους και την ομαδικότητα.

 

«Αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε», υπογράμμισε ο κορυφαίος προπονητής στη σύντομη συνέντευξη Τύπου μετά το διπλό, γνωρίζοντας παράλληλα πως η σειρά έχει δρόμο και παραμένει πολύ δύσκολη ειδικά με την κομβική απώλεια του Γάλλου βασικού σέντερ.

Για να πάρεις μια τέτοια νίκη, χρειάζεται να βγουν πολλοί μπροστά και ο Ολυμπιακός αυτό μπορεί να λέει ότι το κατάφερε με τη σφραγίδα που τον διακρίνει (28-37 οι πόντοι από τον πάγκο).

Ο Μιλουτίνοφ – ελλείψει δεύτερου καθαρού σέντερ – έμεινε 31’25” στο παρκέ (34′ ο Λεσόρ για τους Πράσινους) και χωρίς να φθαρεί ιδιαίτερα, έκανε πληθωρική εμφάνιση που θύμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρώτη του φετινή επίσκεψη στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της EuroLeague.

Ο Σέρβος επανέλαβε κάτι ανάλογο με 12 πόντους, 13 ριμπάουντ (τα 5 επιθετικά έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό) και 0 λάθη. Η παρουσία του σκέπασε τα καλάθια και οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο ζωγραφιστό όπως συνέβη και στις άλλες νίκες κόντρα στους Πράσινους…

Από πολύ νωρίς ο Μιλουτίνοφ έγινε το σημείο αναφοράς στην επίθεση αλλά οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν και τους δύο βασικούς χειριστές τους να κάνουν σπουδαία εμφάνιση σε οργάνωση, άμυνα και εκτέλεση.

Ο μεν Γουίλιαμς-Γκος είχε 16 πόντους και «ξεκλείδωσε» οργανωτικά από το πρώτο ημίχρονο την ομάδα του με τον Γουόκαπ να αναλαμβάνει δράση στην 3η περίοδο. Ο Αμερικανός γρήγορα πήρε τα φάουλ του Καλαϊτζάκη και αξιοποίησε τα μακρινά σουτ που του έδωσε η αντίπαλη άμυνα για να προσφέρει 17 πολύτιμους πόντους.

 

Το εντυπωσιακό με τους δύο σπουδαίους γκαρντ δεν ήταν μόνο η δουλειά στην άμυνα ή οι 33 πόντοι από τους 89 του Ολυμπιακού αλλά το γεγονός πως μοίρασαν 9 ασίστ χωρίς να έχουν λάθος! Ο πρώτος έκατσε 26′ στο παρκέ σε μια δύσκολη έδρα, ο δεύτερος σχεδόν 28′ και αμφότεροι διαχειρίστηκαν άριστα την πίεση. Συνολικά (μαζί με τον Μιλουτίνοφ) πιστώθηκαν 12 ασίστ από τις 19 των Πειραιωτών χωρίς να υποπέσουν σε λάθος.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτή η τριάδα αφού υπήρξαν διαστήματα που χρειάστηκε να βγουν κι άλλοι μπροστά. Ο Παπανικολάου (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) έκανε σπουδαία δουλειά και αγωνιζόμενος στο «4» όταν χρειάστηκε, ο Πετρούσεφ έβαλε 10 πόντους σε λιγότερο από 14′ (η μόνη εναλλακτική πίσω από τον Μιλουτίνοφ) και φυσικά ο φορμαρισμένος ΜακΚίσικ με τους 11 και τις προσωπικές του ενέργειες στη δεύτερη περίοδο ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό όταν οι Πράσινοι προσπάθησαν να χτίσουν σερί.

Με έξι (!) διψήφιους παίκτες και τρεις πυλώνες σε οργάνωση και εκτέλεση, οι Ερυθρόλευκοι δεν θα μπορούσαν να χάσουν τον πρώτο τελικό. Η ομαδικότητα – πρωτίστως – και η απίστευτη υπεροχή στη ρακέτα επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κάνει το πρώτο βήμα. Με σχέδιο, πίστη, ενότητα και καθαρό μυαλό σε συνθήκες πίεσης για να στείλει το μήνυμα σε όσους φρόντισαν να τον ξεγράψουν…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων: Φαντασμαγορικό σόου στο μαγευτικό Παρίσι

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν και επίσημα σε μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης με σκηνικό το πανέμορφο κέντρο του Παρισιού

Συγκίνηση: Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη σήκωσαν περήφανα την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κράτησαν περήφανα την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με την Team Hellas να ανοίγει με ενθουσιασμό την παρέλαση στον ποταμό Σηκουάνα

Αλ Καντσία – Ολυμπιακός 2-2: Οι ορεξάτοι Ερυθρόλευκοι «πλήρωσαν» την αστοχία και ορισμένα αμυντικά λάθη

Ο Ολυμπιακός είχε όρεξη και καλή εικόνα δημιουργικά απέναντι στην Αλ Καντσία του Μίτσελ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 και τους Ερυθρόλευκους να φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη διάθεση για ασφυκτική πίεση ψηλά