27.7 C
Athens

Με ξένους διαιτητές 2-0, με Έλληνες 3-3: Το πραγματικό πρόβλημα του Αταμάν σίγουρα δεν είναι οι διαιτητές…

Ο Mythbuster του ΑΘΛΟΥ είναι βέβαιος πως το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να φταίει στον Εργκίν Αταμάν για την 5η φετινή ήττα του από τον Ολυμπιακό είναι οι (Έλληνες) διαιτητές, σε ένα ματς που ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έκανε την ομάδα του μια χαψιά

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε χτες για πρώτη φορά μετά τις 30 Απριλίου. Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες επί ομάδων Euroleague (αφήνουμε δηλαδή απέξω τις δυο με τον Άρη), το σερί διακόπηκε από τον Ολυμπιακό και μάλιστα σε κρισιμότατο σημείο.

Η μόνη διαφορά του χθεσινού αιώνιου ντέρμπι σε σχέση με τα τέσσερα προηγούμενα ματς που έπαιξαν οι Πράσινοι κόντρα σε ομάδες επιπέδου Euroleague ήταν τα ονόματα των διαιτητών. Στις τέσσερις νίκες που προαναφέραμε υπήρχαν πάντοτε δυο κοινοί παρονομαστές, σε σημείο που άρχιζε κάποιος να πιστεύει ότι ήταν πια… μέλη της αποστολής του ΠΑΟ!

Μεχντί Ντιφαλά και Ίλια Μπελόσεβιτς πήραν… αγκαζέ τον Παναθηναϊκό για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, με τους σκανδαλώδεις συνεχόμενους ορισμούς τους πάντως να μην ενοχλούν τη Φενέρ αλλά και τη Ρεάλ στη συνέχεια. Τουλάχιστον προκαταβολικά, διότι ειδικά οι Μαδριλένοι εξέφρασαν παράπονα για την αντιμετώπισή τους από τη διαιτησία μετά τον τελικό, όταν όμως ήταν πάρα πολύ αργά γι’ αυτούς.

Στους τελικούς της Basket League δεν υπήρχε τρόπος να οριστούν οι δυο «γουρλήδες» διαιτητές με τους οποίους ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε δυο προκρίσεις και εντέλει την κατάκτηση της Euroleague. Τούτο αποδείχθηκε αξεπέραστο πρόβλημα στο Game 1, αφού ο Εργκίν Αταμάν κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι και πολύ ικανοί.

Ο Τούρκος τεχνικός δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνο στη χώρα μας, ωστόσο είναι σαφές πως οι συμπατριώτες μας διαιτητές δεν τον καλύπτουν. Τα αποτελέσματα βέβαια δεν δικαιώνουν αυτή την άποψη. Μετά και τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού το ρεκόρ των φετινών αιώνιων ντέρμπι εντός συνόρων είναι πλέον στο 3-3. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Ερυθρολεύκων στη φετινή Basket League μετά από τρεις ήττες. Οι άλλες δυο νίκες τους ήταν στον τελικό του Σούπερ Καπ και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Το σκορ με Έλληνες διαιτητές είναι πια μοιρασμένο. Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στην Ευρωλίγκα, όπου ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 απέναντι στην ομάδα του Αταμάν. Από το 0% στη Euroleague, το ποσοστό νικών του ΠΑΟ στα εγχώρια ντέρμπι εκτινάσσεται στο 50%, ενώ βρισκόταν στο 60% πριν την έναρξη των τελικών. Με λίγα λόγια, 0/2 με ξένους διαιτητές, 3/6 με Έλληνες και το Game 2 βρίσκεται προ των πυλών.

 

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα του ματς, χάνοντας το προβάδισμα μόλις για λίγα λεπτά στη 2η περίοδο. Η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του έφτασε ως το +15, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεφύγει για περισσότερους από τρεις πόντους.

Σε μια βραδιά που οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν 89 πόντους με έξι διψήφιους παίκτες και τον Πίτερς να είναι ένα σουτ μακριά από το να γίνει ο 7ος, το κακόγουστο σόου του Εργκίν Αταμάν τόσο κατά την αποβολή του όσο και μετά τη λήξη του αγώνα στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ προφανώς δεν τον τιμά. Ο λεγόμενος «αντικειμενικός» Τύπος δεν θα πάρει θέση, ενώ ο… στρατευμένος θα προσπαθήσει να ανακαλύψει κάποια διαιτητική αδικία.

Ξέσπασμα Αταμάν έξω από τα αποδυτήρια: «Τώρα κατάλαβα γιατί στο ποδόσφαιρο σφυρίζουν ξένοι διαιτητές»

Και δεν είναι διόλου απίθανο να διαβάσουμε πάλι για τον… Μπαρτζώκα και το πόσο αδικεί τον εαυτό του, επειδή μετά από τόσα χρόνια έχει αρχίσει να αντιδρά στην αποπνικτική χυδαιότητα της εξέδρας του ΟΑΚΑ. Η οποία έχει να προσάψει στον τρις κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης το ότι έχει κάνει τον Παναθηναϊκό ασήκωτο την τελευταία τριετία σχεδόν σε κάθε κρίσιμο ματς.

Τελικά, ίσως το πραγματικό πρόβλημα του Αταμάν να μην είναι οι (Έλληνες) διαιτητές αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που ακόμα και με τόσες απουσίες βρίσκει τον τρόπο να πικραίνει τους Πράσινους και δεν λέει με τίποτα να παραδώσει τα όπλα. Όπως και να ‘χει, θα περιμένουμε να μάθουμε τι θα υποστηρίξει στην απολογία του ο Τούρκος προπονητής, αφού θεωρείται αυτονόητη η κλήση του από τον αθλητικό δικαστή μετά τα απαξιωτικά για τους Έλληνες διαιτητές…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων: Φαντασμαγορικό σόου στο μαγευτικό Παρίσι

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν και επίσημα σε μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης με σκηνικό το πανέμορφο κέντρο του Παρισιού

Συγκίνηση: Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη σήκωσαν περήφανα την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κράτησαν περήφανα την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με την Team Hellas να ανοίγει με ενθουσιασμό την παρέλαση στον ποταμό Σηκουάνα

Αλ Καντσία – Ολυμπιακός 2-2: Οι ορεξάτοι Ερυθρόλευκοι «πλήρωσαν» την αστοχία και ορισμένα αμυντικά λάθη

Ο Ολυμπιακός είχε όρεξη και καλή εικόνα δημιουργικά απέναντι στην Αλ Καντσία του Μίτσελ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 και τους Ερυθρόλευκους να φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη διάθεση για ασφυκτική πίεση ψηλά