20.5 C
Athens

Νεκρός ο «νονός» της νύχτας που «γάζωσαν» στο Παλαιό Φάληρο

Ο 45χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο • Οι δράστες εκτελούσαν «συμβόλαιο θανάτου» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά τις 11 π.μ. στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ο άνδρας που μεταφέρθηκε σοβαρότατα τραυματισμένος από πυροβολισμούς, σε ενέδρα που του έστησαν σήμερα το πρωί στο Παλαιό Φάληρο.

Ο 45χρονος άνδρας ήταν γνωστός «νονός» της νύχτας, που φέρεται μάλιστα να ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για τις δολοφονίες του Βασίλη Στεφανάκου και του Γιώργου Λίτσα και είχε αποφυλακιστεί ένα χρόνο πριν.

Η αποφυλάκισή του, όπως και εκείνη του Βασίλη Στεφανάκου,λίγο νωρίτερα, είχαν ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι» ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, με αποτέλεσμα να μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας. Γι’ αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως οι δράστες σήμερα το πρωί εκτέλεσαν «συμβόλαιο θανάτου».

Ο άνδρας τραυματίστηκε στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο, μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, καθώς βρέθηκε στην περιοχή, για να επισκεφθεί φιλικό ή συγγενικό του άτομο.

Τέσσερα άτομα τον προσέγγισαν και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Ο 45χρονος οπλοφορούσε επίσης και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ανταπέδωσε αρχικά τους πυροβολισμούς, όμως η προσπάθειά του αποδείχθηκε μάταιη. Δέχθηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες στο στήθος. Οι δράστες έσπευσαν να απομακρυνθούν και κατάφεραν να εξαφανιστούν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άγνωστος, προς το παρόν, άνδρας μετέφερε τον 45χρονο στο διαμέρισμά του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Εικάζεται πως ίσως να ήταν και ο άνθρωπος τον οποίο σκόπευε να επισκεφθεί, γι’ αυτό και αρχικά υπήρξε η παρανόηση ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν σε διαμέρισμα και όχι στον δρόμο.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το enikos.gr, διακρίνεται ο 45χρονος άνδρας, βαρύτατα τραυματισμένος πεσμένος ανάμεσα στο δρόμο και το πεζοδρόμιο, δίπλα σε ένα αυτοκίνητο.

Στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρέθηκαν πολλοί κάλυκες, ένας γεμιστήρας από καλάσνικοφ και πιστόλι. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το bloko.gr διακρίνεται ένα όπλο, αλλά και ένας γεμιστήρας από καλάσνικοφ στο σημείο των πυροβολισμών.

Ολα τα ευρήματα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει βαλλιστική έρευνα, για να διαπιστωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και αναζητούν υλικό από κάμερες, που τυχόν υπάρχουν στην περιοχή και οι οποίες ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τους δράστες πριν ή μετά την επίθεση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς