27.7 C
Athens

Μαρινάκης: Έλεγα από μικρός στον πατέρα μου ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό

Ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του στον τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα μέσα στην OPAP Arena, με τον ισχυρό άνδρα των Ερυθρολεύκων, Βαγγέλη Μαρινάκη, να παίρνει τον λόγο στο δείπνο που παρέθεσε στους ανθρώπους των φιναλίστ η UEFA μιλώντας για τα παιδικά του όνειρα να δει τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε πως από έλεγε από μικρός στον πατέρα του ότι η ομάδα του θα καταφέρει να φτάσει κάποια στιγμή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και να που βγήκε αληθινό το «πιστεύω» του και μάλιστα με τον ίδιο στη διοικητική ηγεσία του συλλόγου.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «κλειδί» για την ξέφρενη φετινή ευρωπαϊκή πορεία των Ερυθρολεύκων αποτέλεσε η έλευση του Βάσκου «αρχιτέκτονα», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θέλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα των οπαδών. Μπαίνουμε στη χρονιά των 100 χρόνων μας και το μόνο τρόπαιο που λείπει είναι ένα ευρωπαϊκό. Όταν ήμουν μικρός και βρισκόμουν με τον πατέρα μου στο εξωτερικό, έλεγα ότι μία μέρα ο Ολυμπιακός θα φτάσει σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και ήρθε η στιγμή που συνέβη.

Το σημείο “κλειδί” για να φτάσουμε εδώ ήταν η πρόσληψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Φέραμε έναν καταξιωμένο προπονητή, ο οποίος πέρυσι πήγε με τη Σεβίλλη στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο και θα είναι μαζί μας και στη συνέχεια. Ο προπονητής και οι παίκτες έκαναν σπουδαία πράγματα, πήραν δύσκολες προκρίσεις και ο Ολυμπιακός πανάξια βρίσκεται στον τελικό του Conference League».

Ο πρόεδρος της Φιορεντίνα, Ρόκο Κομίσο από την πλευρά του, είπε ότι «η Ελλάδα είναι γη ηρώων» και πρόσθεσε: «Έχουμε άγχος, γιατί χάσαμε πέρυσι τον τελικό στο τελευταίο λεπτό, αλλά δείξαμε χαρακτήρα, επιστρέψαμε και είμαστε ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς