27.7 C
Athens

Ο Ολυμπιακός έκανε τους πάντες να πιστέψουν και τώρα μετρά αντίστροφα για τη μεγαλύτερη στιγμή του

Η ανεπανάληπτη ανατροπή κόντρα σε όλα τα δεδομένα απέναντι στη Μακάμπι έκανε τον Ολυμπιακό και κυρίως τον κόσμο του να πιστέψει σε υπερβάσεις όπως αυτή που θα επιχειρήσει να κάνει απέναντι στη Φιορεντίνα για να κατακτήσει αυτό που λείπει από την τροπαιοθήκη του

Το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου είχε ολοκληρωθεί με εφιαλτικό τρόπο για τον Ολυμπιακό σε μια σεζόν που κυλούσε με αρκετά προβλήματα, πολλές αλλαγές, αρκετές διακυμάνσεις και ξεκάθαρα αγωνιστικά ζητήματα.

Οι Ερυθρόλευκοι είδαν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να περνά με το απίστευτο 1-4 από το Φάληρο σε μια βραδιά που προκάλεσε σοκ στον οργανισμό αλλά ταυτόχρονα έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία στον Βαγγέλη Μαρινάκη να δείξει πόσο εμπιστεύεται τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον οποίο τα βρήκε αμέσως για την καθοδήγηση του Ολυμπιακού την επόμενη, ιστορική σεζόν λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων.

Η κίνηση έδειξε την πρόθεση του διοικητικού ηγέτη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ για την επόμενη μέρα ανεξαρτήτως από το πώς θα εξελισσόταν η σεζόν. Ο Ισπανός μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι που έχει φτάσει ποτέ.

Σε μερικές ώρες οι Ερυθρόλευκοι θα φορέσουν τα καλά τους και με ηρεμία, αυτοπεποίθηση, πνευματική συγκέντρωση – όπως τόνισε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και επανέλαβε ο Κωνσταντής Τζολάκης – θα διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το πρώτο για ελληνικό σύλλογο, στη χρονιά που οι Νέοι του Ολυμπιακού έκαναν το απίθανο να μοιάζει πιθανό και ολοκλήρωσαν το θαύμα.

Πώς να μην το πιστεύουν και οι μεγάλοι πια;

Ο Ισπανός προπονητής σταμάτησε τον χρόνο στο 1-6 του αγώνα με τη Μακάμπι πριν από 77 ημέρες. Εκεί, στην Τόπολα, όπου 49 πιστοί φίλοι του Ολυμπιακού (οι οποίοι φυσικά και σωστά θα βρίσκονται στον σπουδαίο τελικό) έδωσαν το «παρών» γιατί το πίστευαν όπως οι ποδοσφαιριστές και ολόκληρη η ομάδα.

 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έδειξε στον Ολυμπιακό τι ακριβώς πρέπει να κάνει και γιατί πρέπει να μη σταματά να πιστεύει. Κόντρα σε παραδόσεις, κόντρα σε αποτελέσματα, κόντρα σε προγνωστικά. Η Φιορεντίνα σίγουρα δεν είναι Μακάμπι, όμως έκτοτε μεσολάβησαν παιχνίδια όπου οι Ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους. Σαν να μην έχουν περάσει καμία δύσκολη φάση στη σεζόν, σαν να σβήστηκαν όσα συνέβησαν στην Ευρώπη και όχι μόνο ως εκείνο το σημείο.

Η φορμαρισμένη Φενέρμπαχτσε… Το φαβορί και η ασταμάτητη Άστον Βίλα… Διαφορετικές ιστορίες με κοινό παρονομαστή. Την πίστη, την αυτοπεποίθηση του Ολυμπιακού και τη στήριξη του κόσμου που θέλει να ζήσει το όνειρο στην αυγή των 100 ετών ιστορίας.

 

Οι Ερυθρόλευκοι θα απολαύσουν μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να τη ζήσουν παρέα με κόσμο, θρύλους του συλλόγου, ανθρώπους που έγραψαν ιστορία. Με έναν και μόνο στόχο: το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς