27.7 C
Athens

Φούτσοβιτς – Τσιτσιπάς 0-3: Επιβλητικό ξεκίνημα στο Ρολάν Γκαρός για τον Στέφανο

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εξαιρετικός στην πρεμιέρα του στο Grand Slam του Παρισιού και έδειξε πως είναι αποφασισμένος να φτάσει μακριά παρά το δύσκολο μονοπάτι του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αποφασιστικός στην πρεμιέρα του στο Ρολάν Γκαρός και με επιθετικό τένις κατάφερε να επικρατήσει σχετικά άνετα του Ούγγρου, Μάρτον Φούτσοβιτς με 3-0 (7-6, 6-4, 6-1) σετ για να «κλειδώσει» την παρουσία του στον δεύτερο γύρο του σπουδαίου Γκραν Σλαμ, όπου περιμένει τον νικητή του του αγώνα μεταξύ Λάζλο Τζέρε (Νο52) και Ντάνιελ Αλτμάιερ (Νο83).

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε το πρώτο break του αγώνα με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ, κερδίζοντας τρεις διαδοχικούς πόντους μετά το αβαντάζ του αντιπάλου του, όμως ο Φούτσοβιτς «απάντησε» λίγο αργότερα, εκμεταλλευόμενος ένα double fault του Τσιτσιπά για να ισοφαρίσει σε 3-3 και να περάσει μπροστά 4-3.

Ο «Στεφ» κράτησε το σερβίς του και εν συνεχεία σε ένα «μαραθώνιο» γκέιμ κατάφερε στην τέταρτη ευκαιρία του να «σπάσει» εκ νέου το σερβίς του Ούγγρου και τελικά να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε «περίπατο» για τον Τσιτσιπά, αφού ο Ούγγρος δεν φάνηκε να έχει τις δυνάμεις για να συνεχίσει να προβάλλει αντίσταση. Έκανε ξανά break στο εναρκτήριο γκέιμ, αλλά αυτή τη φορά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του και έφτασε στο 6-1 και τη νίκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς