31.6 C
Athens

Ιταλιάνο: Πρόκληση ο τελικός στην Αθήνα, αν έχεις κερδίσει δύο φορές την Άστον Βίλα πρέπει να είσαι καλός

Στο σάιτ της UEFA ενόψει του τελικού του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντζο Ιταλιάνο.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό της Τετάρτης (29/5) και ο προπονητής των Βιόλα μίλησε για ακόμη μία φορά με τα καλύτερα λόγια για τους Ερυθρόλευκους, λέγοντας πως αν έχεις κερδίσει δύο φορές την Άστον Βίλα στα ημιτελικά τότε πρέπει να είσαι καλός.

Επιπλέον τόνισε πως είναι πρόκληση για τη Φιορεντίνα ότι ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ενώ δήλωσε και περήφανος για τον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε σε ευρωπαϊκό τελικό για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Όλοι μας είμαστε ευτυχισμένοι. Έχουμε παίξει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση για δύο συνεχόμενα χρόνια και φτάσαμε στον τελικό και τις δύο φορές. Είναι μεγάλη χαρά και είναι η συσσώρευση σκληρής δουλειάς σε τρία καταπληκτικά χρόνια.

Την προηγούμενη σεζόν είχαμε ένα υπέροχο ταξίδι, αν και το τέλος δεν ήταν τόσο υπέροχο. Φέτος το έχουμε επαναλάβει, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, γιατί η Φιορεντίνα δεν έχει κατακτήσει τρόπαιο εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε την ίδια ευκαιρία με πέρυσι και αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Ελπίζω οι προσπάθειές μας, η σκληρή δουλειά μας, όλη η λεπτομερής προσοχή που δώσαμε σε αυτήν τη διοργάνωση, να μας φέρουν το κερασάκι στην τούρτα».

Για τον Ολυμπιακό: «Αν έχεις καταφέρει να νικήσεις έναν ημιτελικό σε δύο παιχνίδια κόντρα στην Άστον Βίλα, πρέπει να είσαι καλός. Και ο τελικός θα είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι για αυτούς. Ομολογουμένως, δεν είναι το γήπεδό τους, αλλά θα παίζουν στην πόλη τους. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση για εμάς.

Μόλις μπεις στον αγωνιστικό χώρο όμως, μόλις ο διαιτητής ξεκινήσει τον αγώνα και είσαι εκεί, όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Θα πρέπει απλώς να επικεντρωθούμε στο να νικήσουμε έναν αντίπαλο που, για μένα, έχει ποιότητα, ικανότητες και θα προσπαθήσουμε, όπως κάνουμε πάντα, να πάρουμε το μέγιστο από το παιχνίδι».

Για το τι θα σημαίνει για τη Φιορεντίνα η κατάκτηση του τροπαίου: «Θα ήταν μια τεράστια ανταμοιβή, για όλα όσα κάναμε τις δύο τελευταίες σεζόν σε αυτή τη διοργάνωση. Η Φιορεντίνα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εδώ και τρία χρόνια. Συνεχίζουμε να τα πηγαίνουμε καλά στο Conference League και τιμούμε ένα σπουδαίο τουρνουά.

Για μένα, αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο πρέπει να παραμείνει η Φιορεντίνα. Μπορούν να το κάνουν. Αυτό θέλουν οι άνθρωποι και αυτό για το οποίο φώναζαν, αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο πρέπει να λειτουργούμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς