32.7 C
Athens

Πόρτο – Σπόρτινγκ 2-1 (παρ.): Ο Ταρέμι χάρισε στους Δράκους το 20ο Κύπελλο της ιστορίας τους

Η Πόρτο ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου επικρατώντας με 2-1 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και κατέκτησε το τρόπαιο για 20η φορά στην ιστορία της.

Οι Δράκοι πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στερώντας την ευκαιρία στην πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ Λισαβόνας να κάνει το νταμπλ στην Πορτογαλία.

Τα πράγματα άρχισαν ιδανικά για τους πρωταθλητές, καθώς ο Σεν Ζουστ άνοιξε το σκορ στο 20′ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

 

Ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά τα πάντα κατέρρευσαν για τη Σπόρτινγκ. Κι αυτό γιατί η απάντηση της Πόρτο ήταν άμεση με τον Εβανίλσον να σκοράρει στο 25′ και να φέρνει το ματς στα ίσια.

 

Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, καθώς ο σκόρερ των Λιονταριών, Σεν Ζουστ, είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 29′ και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

 

Από εκεί και πέρα η πλάστιγγα γύρισε ξεκάθαρα υπέρ της Πόρτο που ωστόσο δεν κατάφερε να βρει γκολ στην κανονική διάρκεια και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ήρωας για την ομάδα του Κονσεϊσάο ήταν ο Ταρέμι, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 100′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

 

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (46′ Ταρεμί), Ζε Πέδρο, Οτάβιο, Γουέντελ, Κονσεϊσάο (118′ Μπόργκες), Γκονσάλεθ (85′ Εουστάκιο), Βαρέλα (85′ Γκρούγκιτς), Γκαλένο, Πεπέ (113′ Φερνάντες), Εβανίλσον (104′ Μπαρό)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ντιόγκο Πίντο, Σεν Ζουστ, Κοάτες (103′ Παουλίνιο), Ινάσιο, Κάταμο (71′ Ντιομαντέ), Μορίτα (36′ Κουαρέσμα), Χιούλμαντ, Σάντος (83′ Εσγκάιο), Τρινκάο (71′ Μπραγκάνκα), Γκιόκερες, Γκονσάλβες (91′ Κοϊντρέντι)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς