31.6 C
Athens

Λιντς – Σαουθάμπτον 0-1: Οι Άγιοι επέστρεψαν στην Premier League με χρυσό γκολ του Άρμστρονγκ (vid)

Λίγους μήνες… άντεξε μακριά από την Premier League η Σαουθάμπτον, η οποία πανηγυρίζει την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Οι Άγιοι επικράτησαν με 1-0 της Λιντς στον τελικό ανόδου στο Γουέμπλεϊ και πέτυχαν τον άμεσο στόχο επιστροφής (όπως το έκανε και η Λέστερ) έστω κι αν χρειάστηκε να το καταφέρουν μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ.

 

Το γρήγορο γκολ ήταν αυτό που απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Ράσελ Μάρτιν. Με τη συμπλήρωση 24′ ο Σμόλμποουν σημάδεψε τον Άρμστρονγκ κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-1, σκοράροντας μάλιστα για τρίτο σερί παιχνίδι φέτος απέναντι στη Λιντς (οι Άγιοι έκαναν το 3/3 απέναντι στην ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε).

 

Η Λιντς κλήθηκε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη συνθήκη κι αυτό αποτυπώθηκε αμέσως στο χορτάρι.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτιαξαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με τον Εντόζι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση ενώ ο Μελιέ σταμάτησε σε δύο περιπτώσεις τόσο τον σκόρερ του χρυσού γκολ όσο και τον Σμόλμποουν που προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Από την πλευρά της η Λιντς αντέδρασε κυρίως μετά τις αλλαγές στο δεύτερο μέρος αφού ο Τζέιμς που ήρθε από τον πάγκο είχε δοκάρι στο 84′ και στο 94′ υποχρέωσε σε σπουδαία επέμβαση τον ΜακΚάρθι που κράτησε το μηδέν.

ΛΙΝΤΣ (Ντάνιελ Φάρκε): Μεσλιέ, Σιμόν, Ρόντον, Αμπάντου, Φίρπο (83′ Χόσεφ), Γκρούεφ, Καμαρά (66′ Ρόμπερτς), Ρούτερ, Σάμερβιλ (74′ Άντονι), Νιόντο (66′ Τζέιμς), Πίροου

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ (Ράσελ Μάρτιν): ΜακΚάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Χάργουντ-Μπέλις, Μπεντνάρεκ, Στίβενς, Σμόλμποουν, Ντάουνς, Αρίμπο, Μπρουκς (35′ λ. τρ. Εντόζι / 83′ Μάνινγκ), Φρέιζερ (70′ Άνταμς), Άρμστρονγκ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς