31.6 C
Athens

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 10-7: Πρωταθλήτριες Ελλάδας για 15η φορά οι Ερυθρόλευκες!

Ο Ολυμπιακός με... σκούπα στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 πόλο Γυναικών για 11η σερί χρονιά και έφτασε τα 15 τρόπαια σε μια σεζόν που ολοκληρώνεται με τον ιδανικότερο τρόπο για τις Ερυθρόλευκες

Ο Ολυμπιακός φορά ξανά το στέμμα του στην Α1 πόλο Γυναικών! Οι Ερυθρόλευκες «σκούπισαν» τη Βουλιαγμένη (10-7) στο Παπαστράτειο (3-0 στις νίκες) και πανηγύρισαν το 11ο σερί πρωτάθλημα και 15ο συνολικά της ιστορίας τους σε μια χρονιά που έφτασαν ως τον τελικό του LEN Champions League Γυναικών.

Επιπλέον, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 311 τίτλους στα ομαδικά αθλήματα και συνεχίζει να μαζεύει τρόπαια το ένα μετά το άλλο.

Με αμιγώς ελληνικό ρόστερ, οι Ερυθρόλευκες πραγματοποίησαν μια εξαιρετική χρονιά (κι ας χάθηκε στις λεπτομέρειες το Κύπελλο απέναντι στον Εθνικό) και πανηγύρισαν τον μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς.

Ο τρίτος τελικός ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα για τον Ολυμπιακό που έχασε αρκετές ευκαιρίες και δυσκολεύτηκε απέναντι στη σκληρή άμυνα της Βουλιαγμένης.

Ο ΝΟΒ προηγήθηκε – όπως και στον πρώτο τελικό στο Παπαστράτειο – με 0-2 και κράτησε το προβάδισμά της (1-3, 1-4) με τις Ερυθρόλευκες να αντιδρούν και να προσπερνούν για πρώτη φορά με τη Χυδηριώτη (5-4).

Έκτοτε δεν υπήρξε επιστροφή για τις φιλοξενούμενες με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στη νίκη (και παρά την απώλεια της Σιούτη με αποβολή νωρίς στο παιχνίδι) με τις Ελευθεριάδου, Σάντα και Ελευθερία Πλευρίτου να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 10-7

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-3, 2-1, 4-1, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ.2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη 1, Πλευρίτου Μαργ, Σάντα 1, Πλευρίτου Βας. 3, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-Άουτ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα 1, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Κρασσά, Σλίκινγκ, Μαρία Πάτρα, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Τζούστρα 2, Λαγού, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς