25 C
Athens

Λιόν – Παρί 1-2: Κυπελλούχος Γαλλίας για 15η φορά στο αντίο του Εμπαπέ (vid)

Κυπελλούχος Γαλλίας για 15η φορά στην ιστορία της και για πρώτη τα τελευταία τρία χρόνια στέφθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν που ολοκλήρωσε με νταμπλ τη φετινή σεζόν.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας επιβλήθηκαν με 2-1 της Λιόν στον τελικό που διεξήχθη στο Πιέρ Μορουά μπροστά σε 50.000 φιλάθλους. Οι Γκον ηττήθηκαν στον 9ο τελικό της ιστορίας τους στη διοργάνωσης ωστόσο έκλεισαν μια χρονιά που ξεκίνησε δύσκολα αλλά ολοκληρώθηκε με μια παρουσία σε τελικό μετά από 12 έτη και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έκαναν ένα κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειληθούν και δημιούργησαν πολλές φάσεις, βρίσκοντας δύο σημαντικά γκολ. Ο Ντεμπελέ στο 22′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά την άστοχη έξοδο (του κατά τα άλλα σταθερότατου) Περί ενώ στο 34′ ο Φαμπιάν Ρουίθ έγραψε το 0-2 του πρώτου μέρους με δεύτερη προσπάθεια.

 

Η ομάδα του Πιέρ Σαζ βρήκε νωρίς το γκολ με το οποίο μείωσε στο σκορ όταν στο 55′ από την εκτέλεση κόρνερ του Σερκί, ο Ο’Μπράιεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα με κεφαλιά. Έκτοτε όμως και παρά τις αλλαγές, η Λιόν έκανε ελάχιστα πράγματα με την μπάλα και αντίθετα, η Παρί βρέθηκε πιο κοντά σε ένα ακόμα γκολ.

Δεν το βρήκε, αλλά διατήρησε το προβάδισμά της και σφράγισε τον τίτλο και μαζί το πολυπόθητο νταμπλ στο αντίο του Κιλιάν Εμπαπέ που ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Παρίσι και ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΛΙΟΝ (Πιέρ Σαζ): Περί, Κλίντον Μάτα (73′ Μέιτλαντ-Νάιλς), Ο’Μπράιεν, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Κακρέ, Μάτιτς (86′ Μπαλντέ), Τολισό (74′ Μανγκαλά), Μπενραχμά (74′ Φοφανά), Σερκί (67′ Νουάμα), Λακαζέτ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Νούνο Μέντες, Βιτίνια, Ζαΐρ-Εμερί, Φαμπιάν Ρουίθ, Μπαρκολά (85′ Κανγκίν-Λι), Ντεμπελέ (90+2′ Ασένσιο), Εμπαπέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς