28.5 C
Athens

Καϊζερσλάουτερν – Λεβερκούζεν 0-1: Κατέκτησε το Κύπελλο με δέκα παίκτες από το 45′ και έκανε το νταμπλ (vid)

Μπορεί να αγωνίστηκε για παραπάνω από 45 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά η Μπάγερ Λεβερκούζεν άντεξε και επικρατώντας με 0-1 της Καϊζερσλάουτερν πήρε το Κύπελλο Γερμανίας και έκανε το νταμπλ.

Μια επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ολοκληρώθηκε με το δεύτερο τρόπαιο στη Γερμανία, με τις Ασπιρίνες να ολοκληρώνουν τη σεζόν αήττητες εντός συνόρων και να χάνουν μόνο από την Αταλάντα στον τελικό του Europa League. Αυτό ήταν το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία της Λεβερκούζεν μετά από αυτό της σεζόν 1992/93.

Κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν της Β’ εθνικής, η Λεβερκούζεν τα βρήκε σκούρα αν και προηγήθηκε νωρίς. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η αποβολή του Κοσουνού στο 44′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το σκορ είχε ανοίξει ο Τσάκα μόλις στο 17ο λεπτό.

 

Η Καϊζερσλάουτερν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμό πλεονέκτημα και τις στιγμές της, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και το 0-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Καιζερσλάουτερν: Κραλ, Ζολίνσκι (73 Τάτσι), Ελβέντι, Τόμιακ, Πούκατζ, Ράσι (83’ Κλέμεντ), Κάλοτς, Ζίμερ, Ρίτερ, Ρεντόντο (83’ Οπόκου), Χάνσλικ (45’ Άχε).

Λεβερκούζεν: Χράντετσκι, Ταπσόμπα, Τα, Κοσουνού, Φρίμπονγκ (90+3 Τέλα), Άντριχ, Τσάκα, Γκριμάλντο (85’ Χίνκαπι), Χόφμαν (45’ Αντλί), Σικ (45’ Στάνισιτς), Βιρτζ(90+3 Χλόζεκ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς