28.5 C
Athens

Μοτιεγιούνας: Ανοιχτοί για να επιστρέψει στο μέλλον το Final Four στην Ελλάδα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο μέλλον το Final Four στην Ελλάδα ο CEO της EuroLeague, Παούλιους Μοτιεγιούνας.

O Παούλιους Μοτιεγιούνας δήλωσε χαρούμενος για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ μίλησε και για την κατάσταση που επικράτησε την Παρασκευή πριν τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στους Πράσινους και τη Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Tην πιθανότητα Final 4 στην Ελλάδα: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό που γίνεται με τα γήπεδα του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού, που τα παίρνουν στην κατοχή τους και επενδύουν σε αυτά. Βοηθάει στην εξέλιξή τους. Θα είμαστε ανοιχτοί για να συζητήσουμε κάτι με τις ομάδες και την Κυβέρνηση για να επιστρέψει εκεί το Final 4 κάποια στιγμή στο μέλλον».

Tα μέτρα ασφαλείας που δεν απέδωσαν στους ημιτελικούς: «Δεν είναι η αρχή που θέλαμε. Θέλουμε να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις για ό,τι έγινε. Πριν ανοίξουν οι πόρτες, είδατε ότι κάποιοι επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο. Κάποιοι το κατάφεραν. Η Αστυνομία επενέβη και έλεγξε τα πάντα. Υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων, αλλά αυτό που μας ένοιαζε περισσότερο απ’ όλα είναι η ασφάλεια των θεατών. Ελπίζουμε πως θα αποφύγουμε αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον και δεν θα χρειαστεί να τοποθετηθούμε ξανά. Ξέρουμε τι έγινε, δεν θα συμβεί αύριο».

Την παρουσία σκυλιών περιμετρικά από τους πάγκους: «Ήταν μια αντίδραση για την ασφάλεια όλων. Κάποιες φορές μπορεί να γίνεται μια υπέρ το δέον αντίδραση, αλλά σκέφτομαι πως αν ήταν όλα σε υπερθετικό βαθμό δεν θα γινόταν τίποτα. Διαβεβαιώνω ότι δεν θα γίνει τίποτα αύριο».

Το σχέδιο για την άνοδο του προϊόντος της Ευρωλίγκας: «Μακάρι να μπορούσα να αναλύσω το πλήρες πλάνο. Ξέρουμε ότι η Euroleague είναι ισχυρή κι έχει τη δυνατότητα της επέκτασης. Μιλάμε για στρατηγικούς συνεργάτες, που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε. Θέλουμε το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο. Είναι βασικές αγορές. Θέλουμε επίσης τη Μέση Ανατολή, γιατί είναι μια βασική αγορά που μας ενδιαφέρει. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη διεξαγωγή του Final 4 εκεί, αλλά και με περισσότερες επενδύσεις. Θέλουμε να αυξήσουμε τα έσοδά μας, σε όλα τα επόπεδα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί αυτό είναι κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Την πρόοδο στη συνεργασία με την FIBA: «Υπογράψαμε μια συμφωνία, ίσως ήταν η πρώτη υπογραφή που βάλαμε. Αφορούσε τα παράθυρα του Φεβρουαρίου. Οι ομάδες έπρεπε να έχουν ακόμη μια διαβολοβδομάδα για να μπορέσουν οι παίκτες να πάνε στις εθνικές τους. Μπορεί να μην είχαμε τόσο στενή σχέση την τελευταία δεκαετία, αλλά τώρα προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία και έναν τρόπο για να βελτιώσουμε το προϊόν. Αυτό μας ενδιαφέρει και τους δύο. Είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, είμαστε αισιόδοξοι για όλο αυτό».

Τα έσοδα των ομάδων: «Δεν θα αφήσουμε μόνες τις ομάδες. Η λίγκα βελτιώνεται μόνο όταν βελτιώνονται οι ομάδες. Η ενότητα είναι κάτι σημαντικό, αλλά η εξέλιξη έχει να κάνει με τις διοικήσεις. Όχι μόνο τη δική μας, αλλά και των συλλόγων. Προφανώς θέλουμε να αυξήσουμε τα έσοδα. Διαβάζουμε τις ειδήσεις, ξέρουμε πως υπάρχουν πολλά σενάρια. Μας αρέσει το πώς πάνε τα πράγματα τώρα. Μία πράσινη ή μια κόκκινη θάλασσα».

Το φορμάτ της διοργάνωσης: «Το Final 4 είναι η κορυφή του παγόβουνου. Λατρεύουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται όλα. Μας αρέσει κιόλας η διαδικασία των playoffs. Η Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός κέρδισαν το Game 5 με έναν και πέντε πόντους, αντίστοιχα».

Τις θέσεις και τα συμβόλαια στην Ευρωλίγκα: «Όλοι ξέρετε πού δούλευα τα προηγούμενα χρόνια (σ.σ.: Ζάλγκιρις). Είναι αντιληπτό πως η αβεβαιότητα δεν βοηθάει κάποιες ομάδες για το θέμα των χορηγών. Του χρόνου δυστυχώς θα πάμε πάλι σε μονοετή συμβόλαια, αλλά στο μέλλον θέλουμε να δώσουμε wild cards με μεγαλύτερη διάρκεια για να βοηθάμε περισσότερο τις ομάδες. Δεν πιστεύω πως είναι καλό για τους νέους παίκτες που παίρνουν τόσα χρήματα και τέτοια συμβόλαια γιατί ενέχει κινδύνους. Πρέπει να είσαι πολύ έτοιμος και σκληρός πνευματικά για να το διαχειριστείς».

Την είσοδο του Ντουμπάι: «Διαβάσαμε ότι του χρόνου θα είναι στην ABA League. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους, αλλά όλα είναι σε αναμονή τώρα. Ψάχνουμε για επενδυτές, κοιτάμε τι μπορεί να γίνει με τα συμβόλαια. Τα πάντα. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαφή μαζί τους, για να δούμε τι μπορεί να προκύψει. Δεν υπάρχει βεβαιότητα για την επόμενη σεζόν, αλλά σίγουρα θέλουμε να διατηρήσουμε την επαφή μαζί τους για το μέλλον».

Την πιθανότητα να γίνεται All Star Game στην Ευρωλίγκα: «Το All Star Game, το Κύπελλο, ένα preseason tournament, ίσως ένας αγώνας εκτός της Ευρώπης. Όλα τα εξετάζουμε. Δεν είμαι φίλος των All Star Game, αλλά αν αυτό βοηθάει το προϊόν, θα το δούμε».

Τον συσχετισμό της Ευρωλίγκας με τα εθνικά πρωταθλήματα: «Ο στόχος μας δεν είναι να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων, αλλά να τον αυξήσουμε. Ξέρετε γιατί; Επειδή στους αγώνες της EuroLeague το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και τα γήπεδα γεμίζουν εύκολα. Στα εθνικά πρωταθλήματα αυτό δεν συμβαίνει. Θέλουμε να παίζουμε περισσότερο».

Τη σύνθεση της Ευρωλίγκας το 2024/25: «Δεν ξέρουμε ακόμη ακριβώς τις ομάδες για την επόμενη σεζόν. Θα ξέρουμε τον Ιούλιο. Μιλάμε με όλους τους συλλόγους. Είναι άσχημο που πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να δούμε ποιος μπορεί να παίξει, ειδικά από την στιγμή που το Παρίσι είναι μια αγορά που θέλαμε να έχουμε κοντά μας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς