32.2 C
Athens

Σέλτικ – Ρέιντζερς 1-0: Ο Ίντα της χάρισε το 42ο Κύπελλο στο 90′, η σεζόν έκλεισε με νταμπλ

Ένα γκολ στο 90′ ήταν αρκετό για να δώσει το τρόπαιο του Κυπέλλου στη Σέλτικ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Ρέιντζερς και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά και συνολικά 42η στην ιστορία της ολοκληρώνοντας της σεζόν με ένα ακόμα νταμπλ (13ο συνολικά).

Το παιχνίδι είχε ξεκάθαρη εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος και το σκηνικό του άλλαξε λίγες στιγμές μέσα στο 90λεπτο. Η Σέλτικ ήταν αυτή που είχε με συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας και η Ρέιντζερς προσπαθούσε να κλέψει μπάλες και να χτυπήσει στην κόντρα.

Παρά το γεγονός πως την περισσότερη ώρα η Σέλτικ είχε την μπάλα στα πόδια της, οι τελικές προσπάθειες ήταν ισορροπημένες και μάλιστα η Ρέιντζερς μέτρησε και παραπάνω. Στην πραγματικότητα όμως οι καλές φάσεις ήταν λίγες και από τις δύο πλευρές.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σίμα στο 59′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για επιθετικό φάουλ.

Το γκολ που έκρινε τελικά το παιχνίδι ήρθε από πλευράς Σέλτικ, με τον Ίντα να σκοράρει στο 90′ από κοντά και να χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Κάρτερ Βίκερς, Τέιλορ, Σκέιλς, Τζόνστον, Φόρεστ (71’ Κουν), Ο’Ράιλι, ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (78’ Μπερνάρντο), Μαέντα, Φουρουχάσι (61’ Ιντά)

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: Μπάτλαντ, Μπαλογκάν, Ταβερνιέ, Ντέιβις, Στέρλινγκ (81’ ΜακΚόσλαντ), Γιλμάζ, Κάντγουελ (74’ Ράιτ), Ράσκιν (90+4’ Λούντστραμ), Ντιομαντέ, Ντέσερς (46’ Σίμα), Φάμπιο Σίλβα (74’ Ματοντό)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς