25 C
Athens

GP Μονακό: Εντός έδρας pole για τον Λεκλέρ, πίσω του ο Πιάστρι και στο… πουθενά ο Φερστάπεν

Ο Σαρλ Λεκλέρ επιβεβαίωσε την εικόνα που υπήρχε από την Παρασκευή και πήρε την pole position στο Γκραν Πρι της πατρίδας του. Δεύτερος στο Μονακό θα ξεκινήσει ο εξαιρετικός Όσκαρ Πιάστρι και την τριάδα κλείνει η δεύτερη Ferrari του Κάρλος Σάινθ.

Με την pole position του Λεκλέρ η Ferrari έφτασε τις 250 στη Formula 1, ενώ παράλληλα ο Μονεγάσκος έβαλε τέλος στο σερί 8 συνεχόμενων pole του Μαξ Φερστάπεν.


Η μάχη φάνηκε μόλις από το πρώτο q1 πως θα ήταν μεγάλη και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Φαβορί υπήρχε και αυτός ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ που από την Παρασκευή έδειχνε ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους οδηγούς. Τελικά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε την τρίτη pole position τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Μονακό.

Πίσω του ακολούθησαν οι Πιάστρι και Σάινθ, ενώ την τετράδα συμπλήρωσε η δεύτερη ΜακΛάρεν του Λάντο Νόρις. Πέμπτος ο Ράσελ και έκτος ο Φερστάπεν, που στην τελευταία του προσπάθεια έκανε το μοιραίο λάθος και βρήκε στις μπαριέρες της πρώτης στροφής χάνοντας κάθε ελπίδα για κάτι καλό. Απογοητευτική γενικότερα η εικόνα της Red Bull, με τον Σέρχιο Πέρες να μένει μόλις 18ος.

Χάμιλτον, Τσουνόντα, Άλμπον και Γκασλί έκλεισαν την πρώτη δεκάδα για το Γκραν Πρι του Μονακό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς