25 C
Athens

Ματέο: Ο Σλούκας είναι ηγέτης και ο Ναν τρομερός σκόρερ, αλλά πάμε με τρομερή αυτοπεποίθηση στον τελικό

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε επί του Ολυμπιακού και την Κυριακή θα διεκδικήσει το τρόπαιο της Euroleague για δεύτερη σερί χρονιά ξανά κόντρα σε ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό.

Ο Τσους Ματέο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού της Κυριακής (26/5) τόνισε πως η ομάδα του είναι γεμάτη με αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και ξεκαθάρισε πως κλείνει τα αυτιά σου στα όσα ακούγονται τριγύρω, ενώ εκθείασε τους Σλούκα και Ναν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε ξανά στον τελικό, γι ακόμη μια χρονιά. Συγχαρητήρια στον Εργκίν Αταμάν και τον Παναθηναϊκό, που έφτασαν στον τελικό. Φυσικά η κατάσταση θα είναι δύσκολη για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα βάλουμε τα δυνατά μας. Πιστεύουμε πως το παιχνίδι θα είναι σκληρό, όπως ήταν κι ο ημιτελικός.

Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίξεις σε έναν τελικό. Απέναντι στον Ολυμπιακό πήγαμε με ένα πλάνο, αύριο θα έχουμε κάποιες διαφορές. Αυτό γίνεται. Το σημαντικό είναι να πάμε με το ίδιο mentality και να είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες. Οι τακτικές διαφορές από αντίπαλο σε αντίπαλο είναι αρκετές. Το μείζον είναι πως δεν τα παρατάμε ποτέ κι αυτό θα κάνουμε κι αύριο.

Η σταθερότητα σε έναν οργανισμό είναι σημαντική για να πετύχεις τους στόχους σου. Έχουμε παρόμοια ομάδα σε σχέση με πέρσι, απλά φέτος υπάρχει κι ο Φακούντο Καμπάσο. Τώρα παίζουμε σε έναν τελικό, είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Θα πρέπει να παλέψουμε στο τελευταίο παιχνίδι ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο. Όλα μπορούν να συμβούν. Ποιος ξέρει. Οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο μικρές όσο λέμε, μια άμυνα, ένα ριμπάουντ δεν είναι τόσο μικρή λεπτομέρεια. Θα πρέπει όμως να κοιτάξουμε για όλες αυτές τις λεπτομέρειες, για να χτίσουμε τη μία μετά από την άλλη. Το πιο σημαντικό και για τους δύο προπονητές είναι η νίκη.

Ο Ματίας Λεσόρ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Δεν είναι μόνος του όμως. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που πρέπει να προσέξουμε. Για παράδειγμα, ο Κώστας Σλούκας είναι ηγέτης, ο Κέντρικ Ναν είναι τρομερός σκόρερ κι άλλοι πόσοι.

Δεν με απασχολεί τι λέει ο κόσμος για μένα. Κάνω τη δουλειά μου. Είμαι προπονητής και είμαι ευτυχισμένος που ηγούμαι της Ρεάλ Μαδρίτης. Προσπαθώ απλά να κάνω τη δουλειά μου. Δεν με απασχολεί οτιδήποτε άλλο υπάρχει τριγύρω, τα σχόλια και όλα αυτά. Κερδίσαμε 31/38 αγώνες που δώσαμε ως τώρα, οπότε είμαστε γεμάτοι με αυτοπεποίθηση».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς