23.8 C
Athens

Σκηνή κατέρρευσε κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στο Μεξικό – Εννέα νεκροί και 56 τραυματίες

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 56 τραυματίστηκαν, οι 15 σοβαρά, όταν κατέρρευσε σκηνή εν μέσω προεκλογικής συγκέντρωσης με παρόντα υποψήφιο για την προεδρία του Μεξικού, τον Χόρχε Άλβαρες Μάινες, στον δήμο Σαν Πέδρο Γκάρσα Γκαρσία, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν (βόρεια), χθες Τετάρτη, μεταδίδουν μεξικανικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έκανε λόγο μέσω X για τέσσερις νεκρούς και 15 τραυματίες, επικαλούμενος τον κυβερνήτη της Νουέβο Λεόν, τον Σαμουέλ Γκαρσία.

Η σκηνή κατέρρευσε ενώ πάνω της βρισκόταν ο κ. Άλβαρες Μάινες και άλλοι πολιτικοί με αποτέλεσμα να υπάρξουν «θύματα», ανέφερε νωρίτερα ο ίδιος ο υποψήφιος του Κινήματος Πολιτών (MC, κεντροαριστερά).

«Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τις πολιτειακές αρχές και παρακολουθώ τις εξελίξεις έπειτα από αυτό που έγινε. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα», ανέφερε ο κ. Άλβαρες Μάινες μέσω X. Πρόσθεσε πως ανάμεσα στους τραυματίες είναι μέλη της ομάδας του και συμπλήρωσε πως αναστέλλει την εκστρατεία του.

Η Σαν Πέδρο Γκάρσα ανήκει στη μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι, βιομηχανικό κέντρο του βορειοανατολικού Μεξικού.

Στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες κι έπνεαν ισχυροί άνεμοι την ώρα του δυστυχήματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς